По около 100 българи изчезват безследно за последните години. 839

...
По около 100 българи изчезват безследно за последните години. 839
Коментари Харесай

Черна статистика на МВР: 100 души изчезват безследно годишно у нас. Някои случаи са скандални

По към 100 българи изчезват безследно за последните години. 839 оповестени за търсене са единствено за предходната година, открити са 736. За тази година към момента няма направена статистика, само че данните ще са сходни, разясняват източници за „ България Днес “ в структурите на ГДНП „ Издирване “. Ето и част от случаите, които най-силно раздрусаха страната.
Последният е единствено от няколко седмици и към момента е в графата на неразгаданите. Галин Димитров от Русе е забелязан за последно преди над 20 дни в къща за посетители в русенското село Кошов. Дотам го докарва другар на татко му. „ Искал е да си почине два-три дни. Така е споделил на татко си. Взел е малко облекла в една раница “, разкрива майката Ангелинка. Галин идва в къщата за посетители на 25 август към 15:30 часа. Иска да наеме стая за ден-два без предварителна резервация. Хора от личния състав си спомнят, че е изглеждал угрижен. Галин даже пита личния състав дали инцидентно има други русенци, които могат да го разпознаят. Казват му, че няма, само че всичко се прекатурва в 17,18 часа. Тогава Галин звъни на телефон 112 със сигнал, че го преследват и го гонят да го убият по поречието на Дунав. След това изчезва безследно и до този миг младият мъж не е открит. В търсенето на Галин се включва и радиестезистът Ивелин Иванов, който показва с акуратност водоема, от който изплува тялото на търсения Емил Боев. Скейтърът от Перник беше в неопределеност цели 62 дни, преди да бъде открит трупът му.
Емил изчезва на 27 януари, до момента в който е на фестивала „ Сурва “ в Перник. Търсачът на мощни чувства оставя телефона си, който е без батерия, в колата и излиза на открито. Това се случва към 3 часа през нощта. За последно е сниман от камера в покрайнините на Перник и забелязан от собствен другар малко по-рано. Оттогава следите му се губеха. Неговите близки проведоха огромно търсене в града, в което се включиха и доброволци. Бе оповестена и премия от 100 000 лв. за някаква информация, която ще води околните на Емил до него. Наградата бе оповестена от брат му Мартин. За страдание и макар всичките старания, които бяха положени, Емил бе търсен от доброволци, от водолази, от дронове с термокамери и от спасителите на Сашко – Веселин и Милко, които направиха всичко по силите си, с цел да попаднат на следите на младежа, само че несполучливо.
Случаят със Сашко, който също е от Перник, приключи с благополучен край и дребното момче сега си е у дома с баща си. Сашко изчезна на 11 ноември предходната година в региона на Профилакториума в Перник, до момента в който се разхожда с татко си. Хиляди доброволци се включиха в издирването на 12-годишния Александър, а бащата разгласи премия от 100 бона за този, който докара сина му. След дни в неопределеност и самичък в гората спасители откриват момчето в доста мъчнопроходим регион в зарязан цех край радомирското село Червена могила. Доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов, които откриха детето, споделиха, че не са могли да повярват на очите си.
„ Дъждът може да му е оказал помощ. Наличие на вода. Намерихме го в едно дере във водата. Всичко това е от предпочитание за живот. Беше в безпомощно положение. По външния му тип си проличава, че се е движел – замърсен, отпаднал, гладен, дадохме му вода, стоплихме го. Планината може да е майка, както в този случай “, обявиха тогава пред „ България Днес “ Веселин и Милко.
През май предходната година изчезна IT експертът Александър Алтънбашев, който е в неопределеност и до този миг. По данни на Софийската градска прокуратура има огромна възможност Алтънбашев да е похитен. По последна информация телефонът на Алтънбашев беше засечен ден след изгубването му в региона на Бистрица.
Основната версия на проверяващите е, че търговецът на криптовалута е бил похитен, с цел да му бъдат изпразнени сметките, в които държал милиони евро в биткойни. Както към този момент стана ясно, Алтънбашев е държал паролите за тях в сейф в огромна банка в София. За последно Алтънбашев е забелязан от сестра си, която го е закарала на среща. В деня на изгубването на компютърния познавач незнаен все още мъж се е опитал да влезе в жилището му.
Броени дни откакто Алтънбашев потъна вдън земя, изчезна и друга IT специалистка – Алена Щерк. За страдание след няколкоседмично търсене трупът й бе открит край Радомир. Заподозрян за нейното очистване е някогашният й сътрудник в бизнеса и любовта Виктор Спига, който бе задържан в Бари, Италия. В момента делото тече.
Едно от най-знаковите изгубвания, отвличания или убийства, кое от всички към момента не е ясно, е на дупничанина Янек Миланов. Неговата орис не е ясна от малко над 3 години, когато Янек безследно изчезна от Дупница. 43-годишният мъж се изпари след среща с Васил Капланов-Каплата, който е някогашен гард на Братя Галеви.
Въпреки голям брой следи и очевидци следствието бе прекъснато тази година. Заподозрян беше точно Каплата, в чиито бял мерцедес се качва Янек, преди да изчезне, само че все още следствие няма, както и отговори.
1000 са студените досиета
Около 1000 са случаите на изчезнали хора през последните 20 години, които остават неразгадани и до през днешния ден. За този интервал сигналите за хора, чиято диря е изгубена, са към 25 000, 24 хиляди от тях са разгадани. Някои са открити живи и здрави, други нямат този шанс и са открити мъртви. Но 1000 от случаите остават неразкрити и до в този момент, някои следствия са прекъснати, други не престават да дирят потъналите вдън земя хора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР