По офертата да купим още 8 изтребители F-16 от Съединените

...
По офертата да купим още 8 изтребители F-16 от Съединените
Коментари Харесай

Спорове в парламента по офертата на САЩ за нови F-16

По офертата да купим още 8 изтребители F-16 от Съединените щати през днешния ден се развихриха разногласия в Народното събрание

Цената, на която Съединените щати оферират самолетите на България опълчи " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

" Цената, която оферират Съединени американски щати е по-ниска от цената, на която ние закупуваме първите 8 самолета, което за мен е знак, че Съединени американски щати имат доверие на България като търговски сътрудник ", сподели Благовест Белев - народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната ".

" Ние имаме закъснение с две години до тука на първите F-16 на една безкрайно висока цена и сега се разяснява за втори самолети, които са на още по-висока цена ", сподели Борислав Гуцанов - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

От ГЕРБ- Съюз на демократичните сили дадоха отговор на изявлението на премиера от през вчерашния ден, че решението за първите F-16 е взето на крайник и преждевременно.

" Ако година и два месеца са договорка и са договаряния на крайник, да забележим дали той като министър-председател ще се задържи толкоз време в ръководство. Държа да отбележа, че България в никакъв случай не е преговаряла с компании, а с американското държавно управление ", сподели Христо Гаджев - народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

" ИТН " и " Демократична България " считат, че страната би трябвало да влага в рационализация на въоръжените сили.

" Имаме няколко остарели МиГ-29, не знам какъв брой от тях са във функционално положение и за какъв брой време могат да действат, в случай че се наложи нещо да се свърши. Естествено, че е належащо да имаме отбранителни качества. Повече от разумно е. В последна сметка защитата коства пари ", сподели Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на " ИТН ".

" Трябва да сме наясно, че най-скъпо излиза неналичието на вложения в нашия защитителен потенциал и в нашата защита, изключително пред лицето на това, която се случва. Моят апел е да разберем всички, че покупката на нови самолети няма опция ", сподели Христо Иванов - ПГ на " Демократична България ".

Движение за права и свободи желаят да прегледат офертата за самолети.

" Сделката по F-16 до колкото разбрах, ние нямаме още оферта. Чакаме оферта, с цел да я разгледаме, тъй като с изключение на политическото решение, там има и финансово измерение ", сподели Хамид Хамид - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи.

Правителството не би трябвало да купува нови осем самолета F-16, считат от Възраждане, тъй като още не сме получили първите 8.

" Ние имаме един извънредно безценен аероплан, извънредно сложен за поддръжка. Ние имаме черешката на тортата, а самата торта я няма. Нямаме гръбнака на авиацията ", сподели Николай Дренчев - народен представител от ПГ на " Възраждане ".

Първите 8 самолета F-16 се чака да дойдат 2024-2025 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР