По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е

...
По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за кражба от църковния магазин на храм - паметника “Св. Александър Невски”

По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан мъж за кражба от църковния магазин в патриаршеската катедрала храм монумент „ Св. Александър Невски “.

На 06.03.2023 година към 15,00 часа обвиненият М.М. откраднал 3880 лв. от църковния магазин в храм паметника „ Св. Александър Невски “. Той изчакал дамата, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал в различен град. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото М.М. е осъждан дейно за идентично действие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, алинея 1, вр. чл.29, ал.1, б. „ а “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на М.М.
Разследването е завършило след месец и половина, когато е импортиран в съда обвинителен акт против обвинения.

Състав на Софийски областен съд призна М.М. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим. Делото се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, заради което по този начин избраното наказване е понижено с една трета.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР