По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич осъдиха на

...
По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич осъдиха на
Коментари Харесай

3 години затвор за мъж, изнасилил и ограбил жена в Добричко

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич осъдиха на 3 години отнемане от независимост млад мъж, изнасилил жена в село Смолница, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

29-годишният М.Ю., предаден на съд от Районна прокуратура - Добрич за осъществени обезчестяване, обир и закана за ликвидиране, бе наказан на 3 години „ отнемане от независимост “ при общ режим.

През август предходната година 29-годишният М.Ю. и негов прочут били наети от жена от село Смолница, с цел да оказват помощ против възнаграждение на нея и сина ѝ с разнообразни действия в дома и в двора ѝ. След като завършили сполучливо с поставените им задания и услугите им били заплатени, двамата помагачи си тръгнали. Решили да се почерпят за добре свършената работа, закупили си бира и се настанили в дома на подсъдимия.

След като се разделили, обвиненият взел решение да отиде до къщата на дамата, за която предходните дни работил, да я изнасили и ограби. В осъществяване на проекта си, към 03:00 часа на 21 август 2020 година М.Ю. се озовал пред дома на набелязаната за жертва жена. Той знаел добре разположението на стаите в нея и се насочил към спалнята ѝ. Хвърлил се върху леглото ѝ, запушил с ръка устата ѝ и, срещу волята ѝ, осъществил сексуален акт с нея. Съпротивата на потърпевшата не дала резултат и подсъдимият съумял да осъществя проекта си, употребявайки насила и закани. След това мъжът траял да заплашва своята жертва, като изискал от нея да му даде всичките си пари.

Чувайки мъжки глас в стаята на майка си, синът на потърпевшата се събудил и отишъл да ревизира какво става. Това предиздвикало М.Ю. да пусне пострадалата жена и да опита да спре сина ѝ да влезе в стаята. Междувременно тя извадила портмоне, което криела при себе си, и пробвала да го подаде на своя наследник, само че М.Ю. го сграбчил. Докато се опитвал да избута сина на пострадалата, обвиненият го заплашил, че ще го убие. Мъжът съумял да се измъкне от битката и алармирал органите на реда за случилото се. В това време М.Ю. избягал, взимайки със себе си портмонето, в което имало 60 лв..

Присъдата на Добричкия областен съд предстои на митинг и обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР