По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е
Коментари Харесай

Сериен изнасилвач от Оряхово ще лежи осем години в затвора

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е признал за отговорен подсъдимият В. Гулевски (на 55 години) за това, че при изискването на рисков рецидив е изнасилил лице от женски пол - закононарушение по член 152, алинея 3, т. 5, вр. алинея 1, т. 2, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателен кодекс.
Следобеда на 17.01.2015 година потърпевшата К.К. била сама в дома си в с. Селановци. Двадесет и пет годишната жена страда от детска церебрална парализа, освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% неработоспособност.
Към 18:20 ч. в дома й пристигнал В. Гулевски, под претекст, че търси майка й по отношение на спогодба за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, като пиел от едната и пушел.
Жената се обадила на майка си и я уведомила, че Гулевски я чака, след което му декларирала, че излиза с желанието той да напусне дома им, защото се тормозила от държанието му.
Въпреки, че отвърнал на К.К., че ще си върви, мъжът издърпал телефона от ръката й, изгасил осветлението в стаята и й наредил да седне на леглото, като отправил заплашителни думи. Пострадалата почнала да се дърпа, само че заради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото. Той удрял дамата по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната опозиция. Гулевски съумял да я съблече и макар опитите на потърпевшата да го избута, осъществил принудителен сексуален акт с нея, а след това и блудствени дейности.
В един миг К.К. съумяла да избяга на открито и се обадила на майка си, като й разказала за случилото се.
За осъщественото от него закононарушение Гулевски е наказан на осем години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване.
Подсъдимият е неведнъж осъждан за изнасилвания, сводничество и обири. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предишни осъждания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР