По обвинителен акт на Районна прокуратура – Крумовград е осъден

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Крумовград е осъден
Коментари Харесай

Затвор за мъж, задигнал 6000 евро от къщата на пенсионер в Крумовград

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Крумовград е наказан Х.И., на 26 година, за това, че в интервала от 13.03.2020 година до 25.03.2020 година. в гр. Крумовград, обл. Кърджали, лишил непознати движими движимости – пари на стойност 6 000 евро, равняващи се на 11 734,98 лв., от владението на 79-годишен мъж, без негово единодушие и с желание незаконно да ги присвои, като за осъществяване на кражбата е употребявано техническо средство – ключ и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.196 ал.1 във вр. чл.195 ал.1 във вр. член 194 ал.1, във вр. с чл.29 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Крумовград е наложил на Х.И. наказване от 1 година и 8 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим, като делото се е разгледало по реда на съкратеното правосъдно разследване. Той се е признал за отговорен и се е съгласил с всички обстоятелства и условия от обвинителния акт.

Задържаха за 72 часа рецидивист, направил кражба

Обвиняемият Х.И. живеел в село в общ. Крумовград, само че постоянно ходел до града, с цел да оказва помощ в домакинската работа на потърпевшия възрастен мъж, който живеел самичък в къща. Той носел дърва, почиствал избата от остарели железа и ненужни движимости, като за свършените услуги получавал сред 10 и 50 лева

Понякога пенсионерът му давал и храна, само че не го допускал до всички стаи в къщата. Х.И. му споделял, че му трябват пари, с цел да си купи кола. Той схванал, че пенсионерът държи спестените си пари в долап в в стаята, където живее. Виждал го, че оттова взема банкноти, с цел да му заплаща за работата. Научил и къде се намира ключа за шкафа.

В интервала сред 13.03.2020 година и 25.03.2020 година, Х.И влезнал в помещението, отключил шкафа и лишил 6 000 евро, спестявани в продължени на години от пенсионера. След това си тръгнал и повече не посетил дома на възрастния мъж. Хората в селото забелязали, че Х.И., който бил незает, внезапно почнал постоянно да пазари за огромни суми – купил строителни материали за ремонт на къщата си, наел служащи и други, както и се сгодил.

Той твърдял, че парите му изпратил негов непосредствен, който живеел в Германия. По-късно е бил подаден сигнал в полицията, като Х.И. е арестуван. Той е осъждан. Парите не са възобновени на потърпевшия.

Присъдата на Районен съд – Крумовград предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР