По обвинение на Окръжна прокуратура–Русе, 62-годишен мъж бе осъден на

...
По обвинение на Окръжна прокуратура–Русе, 62-годишен мъж бе осъден на
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убийство на съпруга в условията на домашно насилие

По обвиняване на Окръжна прокуратура–Русе, 62-годишен мъж бе наказан на „ пожизнен затвор “ за ликвидиране на брачната половинка си, осъществено в изискванията на домашно принуждение.

П.Б. бе приет за отговорен от Окръжен съд–Русе за това, че на 12.06.2021 година в село Могилино, обл. Русе аргументи гибелта на брачната половинка си С.Б., като убийството е осъществено по изключително непосилен метод, с особена свирепост и в изискванията на домашно принуждение (чрез нанасяне на голям брой мощни удари с юмруци, крайници и сап от мотика в региона на цялото тяло на пострадалата).

П.Б. малтретирал всекидневно брачната половинка си, като по незначителни мотиви ѝ нанасял побой. Независимо от систематичния тормоз и физическа експанзия, на който била подложена, потърпевшата не се оплаквала на никого и не подавала сигнал против брачна половинка си, защото се страхувала, че той може да насочи експанзията си към децата им. На 12.06.2021 година обвиненият още от сутринта почнал да пие алкохол и да демонстрира експанзия по отношение на жена си, като два пъти ѝ нанесъл побой. В резултат на породените контузии дамата умряла.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата на Окръжен съд–Русе предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд–Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР