По нова европейска програма за иновации работи екипът на еврокомисаря

...
По нова европейска програма за иновации работи екипът на еврокомисаря
Коментари Харесай

По нова европейска програма за иновации работи екипът на еврокомисаря Мария Габриел



По нова европейска стратегия за нововъведения работи екипът на еврокомисаря Мария Габриел. Стратегическият документ ще се основава на пет целта, уточни при днешното си работно посещаване в Габрово еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша.

Образованието, науката и нововъведенията бяха в главния фокус на срещата на еврокомисаря Мария Габриел със студенти, преподаватели от Техническия университет, представители на локални новаторски компании и културни институции.

Еврокомисарят показа опциите пред висшето обучение и по–конкретно включването в пилотната самодейност Европейски академични алианси.

Мария Габриел уточни, че с екипа си работят по завършване на всички оферти за нова европейска стратегия за нововъведения, защото последната е от 2011 година. В стратегическия документ, който се чака да бъде оповестен през юли, са обхванати и два законодателни аспекта, тъй като новаторските компании се нуждаят от оптималната еластичност и не могат да се водят от правила, наложени от наставления, изясни еврокомисарят.

Мария Габриел посети софтуерния парк към Техническия университет, който разполага с 18 лаборатории с съоръжение за научно-приложни проучвания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР