По-ниски данъци и застраховки плащат големи автошколи. Част от тях

...
По-ниски данъци и застраховки плащат големи автошколи. Част от тях
Коментари Харесай

Как автошколите крият данъци и застраховки

По-ниски налози и застраховки заплащат огромни автошколи. Част от тях записват компаниите си в села, с цел да заплащат по-ниски цени на полиците „ Гражданска отговорност “ на колите си. Масово с инструкторите се подписват цивилен контракти с неопределен период вместо трудови. Така се икономисват пари от осигуровки.

Фирми заобикалят и регистрации по Данък добавена стойност. Врътките са разкрити през последните девет месеца при направени 130 инспекции на данъчните дружно с полицията и Автомобилна администрация. От приходната организация разясниха пред „ Монитор “, че главното нарушение в автошколите е укриването на доходи. Данните сочат, че от началото на годината са укрити 870 хиляди лева в налози.

„ Натъкнахме се на доста хора, които работят на цивилен контракт, вместо на трудов, изясни Раймонда Овчарова, шеф на отдел " Контрол " в Национална агенция за приходите на кръгла маса, отдадена на новите правила за автоинструкторите, които предлага транспортното министерство. Проверки на образованията, извършени в последните 3 седмици демонстрира, че неточности има по цялата система, съобщи зам.-министърът на превоза Ангел Попов.

По принцип в сектора са разнопосончи коментариите нва тези тематики.

Едната част - отпред с Йонко Иванов, началник на Съюза на центровете по авто-мото подготовка, се срещу, а останалите подрепят промените. " Не може обществото да се преценява с интереса на Иванчо, Ганчо и Панчо.

Ще плашат с митинги. Ами аз предлагам на идващия митинг да си държат в едната ръка данъчната декларация. Кои са тези хора, които стачкуват на фона на толкоз убити на пътя деца и зачернени фамилии? “, попита в отговор на недоволните Красимир Георгиев от асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

И твърди, че изкуствено се занижават цените на курсовете за нелоялна конкуренция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР