По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал

...
По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Няма натиск, прокурори не се интересуват от аферата Хемус

По никакъв мотив и по никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата . Това съобщи изрично шефът на ГДБОП Калин Стоянов по време на изказване пред медиите. Той акцентира и че не е употребявал обидни думи.

Обясни и мотива за срещата си през вчерашния ден - негови чиновници му разказали, че не може да се разпита лице по делото, което е готово да опише цялата скица и най-много кой, по какъв метод и къде е предал изтеглените 54 млн. лева за строителството на ЛОТ 5 на Автомагистрала " Хемус " . Лицето е декларирало подготвеност да приказва, само че единият от проверяващите прокурори е сметнал и декларирал, че не го интересува какво ще се споделя този човек .

По този мотив отидох в службата да приказвам с прокурорите, съобщи Стоянов и изясни, че е изказал персоналното си мнение по какъв начин бих постъпил в такава обстановка .
 Прокуратурата упреква ГДБОП в напън по следствието на аферата
Прокуратурата упреква ГДБОП в напън по следствието на аферата " Хемус "

Разследващи желали по-леко обвиняване за Колев в подмяна на показанията му

Ако смятате, че желанието ни да стигне до край по разплитането на това комплицирано закононарушение е форма на напън, аз съм безпределно изумен, акцентира шефът на ГДБОП.

Припомняме, тази заран имаше и второ изказване от страна на прокуратурата и с наличието персонално на основния прокурор Иван Гешев, който съобщи, че .

Има формирано досъдебно произвеждане за против чиновници на ГДБОП по тази причина, че ние просто желаеме да стигнем до дъно в това следствие. В момента се разпитват двама чиновници на ГДБОП , а разпитът е по отношение на оповестеното по-рано от прокуратурата следствие за оказван напън от страна на ГДБОП върху наблюдаващите досъдебното произвеждане за източването на парите за " Хемус ".

От Министерство на вътрешните работи обаче обмислят дали да не образуват контрапроизводство, само че по отношение на прокурори, и по предния член 288, който касае дейностите на орган на властта, който пропусне или направи опит да осуети следствие.

Стоянов съобщи, че кардинално концепцията на следствието е да се стигне до най-високите равнища на едно закононарушение. " Мисля в тази ситуация това не ни беше разрешено ", съобщи Стоянов. Той счита и също, че и двете институции би трябвало с идентична експедитивност да създадат опит да проверяват случая с " Хемус ", а не да си пречат. Той се надява, както в тази ситуация с следствието по отношение на чиновници на ГДБОП, прокуратурата с такава експедитивност да се заеме и с следствието на аферата " Хемус ".

Преди него Александър Анастасов от Икономическа полиция съобщи, че действително два пъти се прави опит обвинения за " Хемус " да бъде разпитан и два пъти не съумяват, поради несъответстваща реакция на прокурори, които в това число и са желали коли да идват да ги взимат от другия завършек на София като че ли не знаят къде се намира постройката на ГДБОП .

Анастасов се базира и на връзка по вайбър сред чиновник на ГДБОП и един от прокурорите, в която се неглижира разпита - "... той ще чака... или ще приказва, или няма да приказва... "
 Рашков: Прокуратурата пази ексуправляващите и то освен за
Рашков: Прокуратурата пази ексуправляващите и то освен за " Хемус "

Всяка банка при транзакция над 30 000 лв. би трябвало да осведоми ДАНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР