По неофициални информации в крипто средите FTX е лобирала на

...
По неофициални информации в крипто средите FTX е лобирала на
Коментари Харесай

Интрига с политическа украска между FTX и Binance удари криптопазарите

По неофициални информации в крипто средите FTX е лобирала на политическо равнище за регулации, които може да ударят бизнеса на Binance Собственикът на FTX Сам Банкман-Фрайд е един от най-големите донори на демократическата партия в Съединени американски щати в навечерието за изборите за Конгрес Биткойн и Етер паднаха с сред 6 и 9%, а сривът FTТ сривът стигна и 30%
Две събития, в които директно и индиректен е наранена крипто борсата FTX и нейния токен FTT нанесоха сериозен удар по криптопазaра тези дни. Първо в неделя основният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао, прочут с прякора си CZ, ненадейно разгласи война на конкурентната крипто борса FTX, заявявайки, че компанията му ще продаде всичките си притежания на FTT, които са за 500 млн. $. Това е токенът, който клиентите на FTX могат да употребяват, с цел да получат преимущества и отстъпки на платформата, само че чиято комерсиална цена също служи като мерило за вероятностите на FTX като цяло. В дъното на това решение може да е седи политически спор сред Сам Банкман-Фрайд, основният изпълнителен шеф на FTX, и CZ.

Ликвидирането на нашия FTT е просто ръководство на риска, като се учим и от LUNA ", написа CZ в Twitter, имайки поради
Реклама
Според неофициални информации в криптосредите FTX е лобирала на политическо равнище за регулации, които в един миг може да ударят бизнеса на Binance и други играчи в промишлеността. Самият Банкман-Фрайд е един от огромните донори за демократическата партия с 39 млн. $ в навечерието на изборите за Конгрес, които са през днешния ден. По данни на Washington Post тези избори са дарени рекордните 9 милиарда $. Въпреки това, няма удостоверение дали обвиняванията на CZ имат нещо общо с даренията, направени от изпълнителния шеф на FTX.

Крипто пазарът обаче реагира на всичко това. Биткойн (BTC) и етер (ETH) се сблъскаха с напън от продажби със спадове от 6 до 9%, откакто FTT, токенът на борсата за криптовалута FTX, падна до 21-месечно дъно. Последва известно възстановяне. Страховете за друго събитие вид " 3 Arrows ", само че този път обвързвано с FTX и неговия хибриден капиталов фонд и маркет-мейкър Alameda Research, обгърнаха пазарите във вторник сутринта, изпращайки борсовия токен на FTX FTT ощо по-надолу.

Чанпенг Джао загатва за отчетни салда, които демонстрират, че дъщерната компания на FTX, Alameda Research, е заемала голяма позиция във FTT. Според отчет на CoinDesk от предходната сряда, финансов доклад от Alameda Research демонстрира, че задълженията на компанията съставляват към 54% от нейните активи към 30 юни, до момента в който забележителна част от активите на компанията се съставляват в FTT, което допуска, че платежоспособността на компанията може да е още по-проблематична. A few notes on the balance sheet info that has been circulating recently:
Реклама - that specific balance sheet is for a subset of our corporate entities, we have > $10b of assets that aren`t reflected there
- Caroline (@carolinecapital)

Главният изпълнителен шеф на Alameda Research писа в Twitter в неделя сутринта, с цел да опровергае въпросите платежоспособността, като сподели, че " имаме > $10 милиарда активи, които не са отразени там ".
Източник: Yahoo finance
На осмата по величина борса се следят огромни тегления с тревожна скорост. Част от безпокойството идва от приложението на FTX (бивше Blockfolio), което има великодушна " стратегия за печелене " от към 5% до 10% за до 100 хиляди $ вложен капитал. Както се чака, някои наблюдаващи и консуматори показват събитието като " бягство от следващия капан ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР