По нареждане на прокуратурата - ски зоната в Банско затваря

...
По нареждане на прокуратурата - ски зоната в Банско затваря
Коментари Харесай

Прокуратурата затваря ски зоната в Банско заради COVID-19

По разпореждане на прокуратурата - ски зоната в Банско затваря порти. Причината за изключителната мярка е бързото разпространяване на ковид в курортния град.
В момента в Банско има два открити случаи на COVID-19. Те са на задгранични жители, пристигнали на отмора у нас. Става дума за възрастен мъж и за 9-годишно дете. То е пристигнало на почивка в курорта дружно със фамилията си в петък. Отседнали са в личен апартамент.

Вчера беше оповестено, че пробите са негативни, само че повторното проучване е посочило позитивна проба при детето:

" Вчера пробите излязоха на четирима негативни. 9-годишното дете е с позитивна проба за корона вирус. Всички са без никаква клиника все още и по този начин ще останат, уповавам се до 14 дни, в случай че не прояви някой клинична картина, ще бъдат пуснати да си вървят в Англия " - удостовери шефът на Районната здравна ревизия доктор Калоянов.

Заради създалата се обстановка обаче по разпореждане на прокуратурата ски зоната в Банско ще бъде затворена неотложно.

" В Банско има много туристи. Не знам, за какво не се съблюдава тази заповед за ограничение. С сътрудниците от полицията продължаваме издирването на контактни ", разяснява пред БНР шефа на РЗИ доктор Калоянов.

Общинското управление в Банско заседава изключително и ще търси съдействието на прокуратурата, с цел да се откри каква е картината в апартаментните комплекси, множеството от които са благосъстоятелност на непознати жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР