По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол

...
По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол
Коментари Харесай

ДНСК започва проверка бряг ли укрепват или строят вили на Алепу

По разпореждане на началника на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов, на следващия ден началникът на РДНСК –Югозиточен регион – Бургас, инж. Милен Ненчев ще извърши инспекция на сигнали за осъществяване на строителна активност в местността „ Алепу ", община Созопол.

Тя има за цел да откри дали се прави единствено брегоукрепване или не е спряно строителството на курортен комплекс, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Навръх националния празник 3 март в региона на плажа се лееше интензивно бетон.

Още след първите сигнали за нарушавания в края на януари, началникът на ДНСК арх. Иван Несторов извърши незабавни инспекции на терен, напомнят от Министерство на регионалното развитие.

За местността „ Алепу " със свое писмо от 24.01.2017 година Министерство на регионалното развитие е дало авансово единодушие за осъществяване на геозащитни ограничения и действия (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на записано през 2009 година интензивно свлачище.

На по-късен стадий от основния проектант на община Созопол е издадено позволение за градеж № 100/10.09.2018 година за „ Курортен комплекс Алепу вилидж ", етапно строителство - Първи стадий – „ Укрепване на свлачище " и Втори стадий – три вилни здания в м. „ Алепу ", землище на гр. Созопол.

С оглед откритите нарушавания и пропуски при издадените позволения и строителните бумаги на градежа, с писмо от 05.02.2019 година на началника на РДНСК -Бургас, са дадени наставления на кмета и на основния проектант на община Созопол издаденото позволение за градеж да се поправя, за разграничение на етапността на брегоукрепването и строителството на вили, изясняват още от Министерство на регионалното развитие.

Предвид постъпилите възражения по формираните констативни актове, на 1 март е издадена заповед, с която са поправени технически-инвестиционния план, част „ Конструкция, и е регламентирана етапнотта – 1 стадий, включващ брегоукрепване, и втори стадий, предусещащ вилни здания.

Във връзка с откритите нарушавания на Закона за устройство на територията са отправени предложения за сформиране на актове за определяне на административни нарушавания по Закона за административните нарушавания и санкции до строителя и лицето, упражняващо строителен контрол на обекта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР