По мое лично убеждение, системата за сигурност на европейското председателство,

...
По мое лично убеждение, системата за сигурност на европейското председателство,
Коментари Харесай

Славчо Велков: Системата за сигурност на европредседателството не е на ниво

По мое персонално разбиране, системата за сигурност на европейското председателство, освен на НДК, не е дава отговор на актуалните провокации и закани, изключително в киберзащитата и опазването на осведомителната сигурност, както и в антитерористичната активност. Това съобщи специалистът по сигурност Славчо Велков по. Велков уточни, че няколко пъти му е вменявана виновност, че е в спор на ползи, защото синът му е ръководител на борда на шефовете на НДК.

Той обърна внимание, че макар наближаващото председателство, още не са сложени антитерористичните загради по периметъра, където ще бъдат всички съвещания.

„ Не виждам и промени в ограниченията в хотелите, където ще бъдат настанени вип гостите ”, безапелационен е той.

„ Не е направено съвсем нищо за киберсигурността. Аз не зная по какъв начин ще бъде следено излизането на участниците от НДК, прибирането им по хотелите, по какъв начин ще бъдат защитавани техните компютри, електронни носители и няма ли да се източва безотговорно информация от тях ”, разяснява още Велков.

„ Аз съм виждал по какъв начин пожарникари със бликам мият човешки черва и аз персонално не желая, поради безхаберието на някой, да вървя да различавам тялото на сина си ”, безапелационен е Велков.

По мотив отчета на Бойко Рашков за потреблението на специфичните разследващи средства, който провокира остри реакции в обществото и измежду депутатите в Народното събрание, Велков съобщи, че той има вяра на изнесените от Рашков данни.

Велков е и част от комисията за СРС-та в Народно събрание.

Той разяснява още, че ще предложи на групата да бъде привикан министър председателят Бойко Борисов, който да дава отговор на въпроси за СРС-тата, защото той е принципал на службите, които дават отговор за използването им.

„ Би трябвало той да знае какво вършат те и в случай че не знае – да разберем до дъно какво се случва в страната ”, добави още Велков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР