По-младите клиенти от градовете са помогнали на модната марка Burberry

...
По-младите клиенти от градовете са помогнали на модната марка Burberry
Коментари Харесай

Burberry влезе под кожата на младите и се върна към растеж

По-младите клиенти от градовете са помогнали на стилната марка Burberry да се върне към напредък през октомври, като тримесечните продажбите са се свили по-малко от предстоящото макар продължаващите последствия от коронакризата, съобщи Ройтерс.

Burberry бе наранена тежко от пандемията от Ковид-19 през първото тримесечие, когато 60 % от магазините й бяха затворени в пика на рестриктивните мерки, а продажбите се свиха с 45 %. Компанията обаче заяви през днешния ден, че продажбите са се възстановили бързо с привличането на нови клиенти, предава Българска телеграфна агенция
Адаптирахме се бързо към тази нова комерсиална среда и от юли имаме бързо възобновяване на продажбите. Привлякохме по-млади купувачи в градовете, показва основният финансов шеф Джули Браун.

Най-силно е възобновяване на американския пазар, където е регистриран напредък от 21 % за тримесечието. Анализатори чакаха продажбите на Бърбъри да спаднат с 12 % през второто тримесечие, само че компанията разгласи през днешния ден спад от единствено 6 % и двуцифрен напредък в континентален Китай, Южна Корея и Съединени американски щати.

Макар над 10 % от фирмените магазини в света да са затворени след новите карантинни ограничения в Европа, в това число в Лондон и Париж, Бърбъри ще свие ценовите понижения през второто тримесечие. Това ще намали приходите на компанията за тримесечието, само че ще ускори марката, уточни Браун.
Приходите за шестте месеца до 26 септември са били 878 млн. бр. лири (1,16 милиарда долара), което е спад с 31 % на годишна основа, само че по-добър резултат от упования от анализаторите. Оперативната облага се е сринала със 75 % до 51 млн. бр. лири.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР