По-малко от седмица преди мача с Лудогорец ЦСКА запазва минимално

...
По-малко от седмица преди мача с Лудогорец ЦСКА запазва минимално
Коментари Харесай

ЦСКА загря за сблъсъка с "Лудогорец" с победа над "Ботев"

По-малко от седмица преди мача с " Лудогорец " ЦСКА резервира минимално закъснение от първенеца. Червените победиха " Ботев " с 4:1 на " Българска войска " и остават на три точки зад отбора от Разград.

Червените не престават с положителното си показване напролет, като записаха пета победа в шест мача. Единственият мач, в който отборът не се разписа и не побед беше равенството 0:0 с " Черно море " на 23 февруари.

За триумфа над " Ботев " по един гол вкараха Раул Лое, Тиаго Родригес и Хеан Бланко, а Пламен Димов от пловдивчани осъществя в личната си мрежа.

ЦСКА беше без голмайстора си Фернандо Каранга и Николай Бодуров, които изтърпяха санкции, само че тяхното неявяване не се отрази по никакъв метод на тима.

Първата част мина главно пред вратата на Иван Чворович, като жълто-черните не съумяха да основат нищо забавно в офанзива. " Ботев " доста постоянно губеше топката след начален удар, като тя беше изритвана напразно напред и нито един състезател на гостите не играеше с нея.

До 20-ата минута ЦСКА сътвори няколко отлични шанса да вкара гол, само че нямаше шанс. При най-чистата от тях Чворович се прояви чудесно и избави с една ръка.

Всичко отиваше към 0:0 след 45 минути игра, само че в 39-ата минута Пламен Димов от " Ботев " си вкара автогол. Централният бранител не отскочи добре при свободен удар и в опита си да почисти, засече топката в мрежата на Чворович – 1:0.

 Пламен Димов вкара в личната си врата.
© LAP.bg

Пламен Димов вкара в личната си врата.

За Димов това е втори автогол от началото на годината, откакто той вкара в личната си врата и при гостуването на " Левски ". Тогава сините завоюваха с 1:0.

Секунди преди да изтече първата част ЦСКА вкара втори гол, дело на Раул Лое. Попадението още веднъж падна след статично състояние. Тиаго Родригес центрира прострелно, отбраната на " Ботев " не се намеси добре, а от метър Лое нямаше по какъв начин да сгреши.

След почивката ЦСКА бързо стигна до трети гол, който дефинитивно пречупи съпротивата на гостите.

Попадението падна доста куриозно, откакто Серкан Юсеин се опита да почисти топката, само че тя рикошира в Тиаго и трансферира излезлия напред Чворович.

До края на мача имаше време за още два гола. Първо " Ботев " осъществя почетно попадение посредством Стивън Петков, който наказа неточност на резервата Александър Дюлгеров, а след това Хеан Бланко оформи крайния резултат.

Индия петък ЦСКА гостува на " Лудогорец " в Разград в пряк спор за първото място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР