По-малко от месец преди ключовото за България и Румъния гласуване

...
По-малко от месец преди ключовото за България и Румъния гласуване
Коментари Харесай

След Нидерландия, и Швеция се оказа препятствие по пътя на България към Шенген

По-малко от месец преди основното за България и Румъния гласоподаване в Европейския съвет за приемането им в Шенген, още едно препяствие се появи на пътя. До момента единствената страна, която беше оповестила несъгласието си, беше Нидерландия, където. Сега втора страна се обрисува проблематична - правната комисия в шведския парламент одобри сходна позиция. Междувременно неустановеност идва и от датчаните, които пък са изправени пред избори.

На 9 декември, когато е планувана среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи, В противоположен случай на 1-ви януари най-младата страна членка ще е пълновръстен член на придвижването без паспорти в Европейски Съюз, до момента в който. Северната тройка: Нидерландия, Швеция и Дания На 10 ноември, по време на съвещание на комисията по правораздаване на шведския парламент (Риксдага) държавното управление показа предложение Швеция да каже " да " на Румъния, България и Хърватия да бъдат позволени в Шенгенското съдействие. Две партии - социалдемократите и шведските демократи не са съгласни със положението на битката с корупцията и проведената престъпност в двете балкански страни и гласоподаваха срещу, което блокира приемането на позицията.

Швеция би трябвало да " стартира от нашите потребности да направляваме входящите и изходящите пътувания ", стимулира представителят на правната политика Ардалан Шекараби и добави, че Швеция " изпитва огромни проблеми с жителите от тези страни, които злоупотребяват със съществуващата инструкция за подвижност, която е предизвикателство за публичния ред ".

Нито една от двете партии не е в държавното управление, само че това са двете най-големи обединения в паламента - надлежно с 30% и 20% от гласовете. Шведските демократи не са официално част от ръководещото болшинство, само че го поддържат и от тях зависи оцеляването на държавното управление, тъй че този избор значително би бил явен.
Реклама
По този метод младото държавното управление на Швеция наподобява върви към първата си загуба в Риксдага, а България и Румъния към следващата пречка за Шенген.

Дания пък организира своите парламентарните избори идващия месец и позицията там също не може да бъде дефинитивно планувана, защото това може да се окаже внимателен въпрос.

Така те евентуално се причисляват към лагера на Нидерландия. Само дни след гласуването на положителна за България и Румъния резолюция в Европейския парламент, призовавайки държавното управление на министър-председателя Марк Рюте да наложи несъгласие на двете молби, до момента в който не бъдат извършени " спомагателни изследвания ". Холандските депутати настояват, че разпространяването на корупцията и проведената престъпност в България и Румъния съставляват " риск за сигурността на Холандия и цялото Шенгенско пространство ".

Според дипломати, Финландия, Нидерландия Швеция и Дания еднообразно са смекчили позициите си в последните години, само че очевидно стигайки момента преди решителния избор, нещата се връщат в изходна позиция. Безпрецедентна поддръжка за България и Румъния в Шенген През 2011 година на двойната балканска кандидатура за Шенген се опълчиха Франция, Германия, Финландия, Швеция, Холандия и Белгия.
Реклама
През идващите години до ново гласоподаване по този начин и не се стигна, поради липса на нужното единогласие от страните членки. Миграционната рецесия от 2015 година, която основава проблеми най-малко в България и до през днешния ден, в допълнение помрачи очакванията за приемане. Но обстановката стартира да се трансформира след COVID-19.

Сега има значителен дипломатически поврат, тъй като Берлин и Париж явно са минали на другата страна, съдейки по изказванията им. По-рано тази година френският президент Еманюел Макрон отвори вратата за присъединението на България и Румъния, като в същото време разкри проекти за реформиране на безпаспортната зона, в това число посредством групови дейности по време на рецесия. Месеци по-късно, през август, немският канцлер Олаф Шолц изрази поддръжката си и обществено даде обещание да работи, с цел да видят Румъния и България " да станат пълноправни членове ".

През о.

Както при всяка друга тематика в политиката на Европейски Съюз, утвърждението от Париж и Берлин беше от значително значение, с цел да се придвижат нещата напред и да се повлияе на други неохотни страни да заемат позиция. " Сега е време държавните управления на страните да подхващат нужните стъпки за цялостното присъединение на тези страни към шенгенското пространство ", сподели. Това обаче все още към момента не е наклонило везните в интерес на София и Букурещ. Техническият отчет е позитивен, само че ще проемни ли нещо В опит да дават повече доказателства в своя изгода, че са покрили всички вероятни критерии, България и Румъния се съгласиха на доброволната проучвателна задача, която се организира през първата половина на октомври. Тя няма да даде отговор дали са се справили с върховенството на правото, само че ще даде отговор дали покриват формалните критерии, които са единствено механически.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР