По-малко от един сантиметър е снежната покривка в Пловдив, предаде

...
По-малко от един сантиметър е снежната покривка в Пловдив, предаде
Коментари Харесай

Пловдив леко побеля, но ето какво се задава в близките дни

По-малко от един сантиметър е снежната завивка в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Според синоптиците през днешния ден преваляванията последователно ще стопират в цялата страна, само че се задава огромно захлаждане. Днес преди обяд към момента тук-там, основно в Южна България ще превалява сняг, само че в развой на намаляване и прекъсване. След обяд над Западна България облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан, в Източна България мощен до плевел вятър от север-североизток и с него захлаждането ще продължи. Максималните температури ще са от минус 5°- минус 2° в Северна до минус 1° - плюс 4° в Южна България. 

В планините в утринните часове към момента ще вали слаб сняг, само че до обяд в множеството места ще спре. След обяд над масивите от Западна България облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Най-късно ще спрат снеговалежите в Рило-Родопската област и Странджа и Сакар. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4°, на 2000 метра – към минус 8°.

По Черноморието ще остане прохладно със мощен до плевел вятър от север-североизток. След обяд и в южните региони преваляванията ще стопират. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще са от минус 1 до 2°, единствено в най-южните региони до 5°. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В петък над доста региони от Северна и Източна България облачността ще е забележителна и на обособени места, основно в източните региони ще превалява сняг. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, само че сутринта в котловините ще бъде с мъгла. Вятърът ще отслабва, в Източна България ще бъде към момента сдържан до© мощен, от север; през нощта против събота в доста региони ще стихне и минималните температури ще са ниски - сред минус 15° и минус 10°, в Южна България до минус 5°. Дневните в Северна България ще остават под нулата – най-вече сред минус 7° и минус 2°, в Южна ще са сред 0° и 5°. От запад ще се появи висока облачност.

През идващите дни доникъде на идната седмица ще се затопля, повече в планините и планинските региони, а в западната и централната част на Дунавската низина ниската облачност ще се задържа през целия ден и там оптималните температури в неделя и понеделник ще остават негативни. Във вторник и сряда през страната ще премине размит атмосферен фронт. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър. Облачността ще се усили и основно през втория ден тук-там ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР