По-малко от 20% от собствениците на жилища в щата имат

...
По-малко от 20% от собствениците на жилища в щата имат
Коментари Харесай

Застрахователите са спокойни след силното земетресение на Аляска

По-малко от 20% от притежателите на жилища в щата имат застраховка против земетресениe

Загубите от земетресението с магнитуд 7 по скалата на Рихтер, което удари Аляска преди 4 дни, бе оценено от анализатори на Morgan Stanley като умерено за застрахователите.
Геоложката работа на Съединени американски щати оцени на 50% вероятността икономическите загуби да доближат $100 млн. и на 18% - да превишат $1 милиарда, защото множеството здания са издигнати при съблюдаване на условията за висока сеизмична резистентност.
Morgan Stanley напомня, че общоприетите имуществени и комерсиалните полици не покриват загубите от земетресение, а застрахованите загуби могат да бъдат незначителни поради ниската застрахователна ставка. По-малко от 20% от притежателите на жилища в Аляска имат застраховка против земетресение.

Припомняме, епицентърът на труса бе на 12 км. северно от град Анкъридж, най-големият град в най-северния американски щат. Трусът бе регистриран на дълбочина 44 км. След първото подземно люшване бе записана серия от по-леки съмнения с магнитуд 4-5 бала.
Основно бяха наранени пътната инфраструктура и енергоснабдяването. На места шосето бе раздробено, а на други места – потънало. За благополучие, неналичието на жертви и ранени, както и на други огромни инфраструктурни нарушавания и развалени сгради спести огромните разноски на застрахователите.

Анализаторите на Morgan Stanley означават, че в Топ-10 на имуществените застрахователи на Аляска влизат: State Farm (32% дял от пазара), Allstate (20%), USAA (18%), Liberty Mutual (9%), Country Financial (8%), Western National (7%), Horace Mann (2%), Farmers (1%), Hartford (1%) и IAT (1%).

На Аляска стават приблизително по 40 000 труса годишно, с повече мощни трусове, в сравнение с във всички останали 49 американски щата взети дружно. На 27 март 1964 година в щата бе записано най-мощното земетресение в историята на Съединени американски щати - с магнитуд 9,2. Трусът с епицентър на към 120 километра източно от Анкъридж и провокираните от него талази цунами предизвикаха гибелта на към 130 души.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР