По малките улици в центъра на София ще бъде въведено

...
По малките улици в центъра на София ще бъде въведено
Коментари Харесай

Градски зони с успокоено движение ще пазят пешеходци и велосипедисти

По дребните улици в центъра на София ще бъде въведено ограничаване на скоростта до 30 км в час. Идеята е по този метод да се обезпечи сигурността на пешеходците и велосипедистите, които сега се движат на лична отговорност измежду трафика по столичните булеварди.

София

Наред с сигурността на пешеходците, които другояче пресичат много рисковано улици и булеварди, ще се реализиран и екологични изгоди, изясняват основателите на концепцията. Ще се понижат нездравословните излъчвания и шума по дребните улици, както евентуално и трафикът в центъра. Не се планува специфична маркировка на така наречен " успокоени зони ".
Димитър Петров, ръководство и разбор на трафика, ЦГМ: " Въвежда се просто по-ниска скорост на придвижване със съответната знакова сигнализация, като по същия метод се алармира и велоалеята. Няма нещо по-специално. "
Предвижда се ограничаването от 30 км в час да бъде въведено в зоната сред улиците " Алабин " и " Леге " и булевардите " Христо Ботев " и " Васил Левски ".

Очаква се предлагането за въвеждането на " успокоена зона " ще бъде гласувано от Столичния общински съвет на идващото му съвещание на 28 септември. Идеята за въвеждане на ограничаване на скоростта в центъра на София е записана в програмата на Столичната община за надзор на качеството на въздуха. Тя се ползва сполучливо в Холандия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР