По-малък отпечатък върху околната среда, технологии за устойчиво бъдеще, поставяне

...
По-малък отпечатък върху околната среда, технологии за устойчиво бъдеще, поставяне
Коментари Харесай

Yettel представи новата си стратегия за устойчивост

По-малък отпечатък върху околната среда, технологии за стабилно бъдеще, слагане на хората в центъра на всичко - това възнамеряват от Yettel България в първата си 5-годишна тактика за стабилно развиване, показана пред медиите през днешния ден.

Всичко това ще бъде реализирано благодарение на ръководство, учредено на честност и прозраност, акцентира основният изпълнителен шеф на компанията Джейсън Кинг:

" Ние се ангажираме с отговорно и транспарантно ръководство на технологиите, които развиваме ", акцентира той. " Имах съмнения за този термин, тъй като не желаеме да излезе greenwashing - не желаеме да имитираме стабилно развиване. Създадохме и изградихме ESG (Environmental, social, and corporate governance, екологично, обществено и корпоративно управление) екип и го вградихме във всички други. "

Именно заради тази причина нулевият отчет е поръчка за уговорката на компанията, който е направен в сходство с приети рамки за следене на резултатите, включително стандартите на Глобалната самодейност за отчитане (GRI) 2021, Протокола за парникови газове за обсег на пресмятане и отчитане 1, 2 и 3. Също така тактиката е направена и съгласно Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване (SDG) и Протокола за парникови газове за обсег на пресмятане и отчитане 1, 2 и 3.

Сред главните акценти в отчета предстоящо са: понижаване на въглеродните излъчвания, събиране на най-малко 127 000 кг електронни боклуци до 2028 година, 40% по-малко боклуци от опаковки.

Кинг означи, че зелените политики са почнали още по времето на Telenor, в този момент се уголемяват положителните практики и се прибавят нови.

От компанията дадоха образец за такава политика - спестените 35 тона хартия в последната година, поради подписване на контракти на таблети в офисите.

Стратегията включва и избрани обществени ограничения - дами да заемат 40% от софтуерните функции до 2028 година, чиновниците да посветят общо по минимму 1000 работни часа всяка година за доброволчески екоинициативи, да се доближават 2,5 млн. души годишно с акции за устойчивото развиване.

По отношение на технологиите Yettel се заемат да обезпечат 5G съгласуваност за най-малко 85% от българите до 2026 година, с над 1Gbps скорост в градските региони. И да оферират по едно ново софтуерно решение за устойчивото развиване на бизнеса и обществото у нас.

Компанията ще продължава пилотните си акции за цифрово обучение на деца, като си слага за цел всяка година да осведоми 40 000 малчугани за онлайн сигурността. Планира се и образование на висшето управление и половината чиновници още до края на идната година по тематиките са устойчивото бизнес развиване. Пълният отчет е наличен.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР