По книжарниците излезе „Една френска сватба” от Хана Тъниклиф, която

...
По книжарниците излезе „Една френска сватба” от Хана Тъниклиф, която
Коментари Харесай

„Една френска сватба” - завладяваща история за любов и тайни сред екзотичната провинция

По книжарниците излезе „ Една френска сватба” от Хана Тъниклиф , която ни придвижва край крайбрежията на Бретан с цел да сервира обаятелен и палав роман за обич, предпочитание, другарство и секрети . Сред изобилието от разточителни ястия от най-изисканата френска кухня масата предлага на читателя оплетени любовни връзки, остарели другарства, огнени прояви и от дълго време защитавани секрети.

Някои другарства не престават с години. А когато шестимата другари от студентските години на Макс се съберат още веднъж, чувството е като че ли не са се виждали едвам от през вчерашния ден. Поводът този път е специфичен. Макс се готви да чества четиресетия си рожден ден в красивата френска провинция и кани остарялата си компания за уикенда, с цел да пият шампанско и да ядат съблазнителните чудеса на френската кухня.

Той има и скришен претекст – най-сетне, години по-късно, да разкрие възприятията си към най-хубавата си другарка Хелън. Хелън, която постоянно е обичал и даже бурният живот на рокзвезда не го е предиздвикал да не помни.

Макс има потребност от асистент в кухнята и това е майсторката на кулинарното изкуство Жулие т. Жулиет се е отказала от фантазията си да има личен ресторант в Париж и се е върнала в родното си градче, с цел да се грижи за застаряващите си родители. Но домът ѝ се е трансформирал, тежки времена са настанали за всички. Рожденият ден на богатия и капризен от славата Макс може би е тъкмо шансът, от който тя има потребност, с цел да стъпи още веднъж на крайници.

Но когато старите другари се събират, лека-полека Жулиет напуща безмълвната сигурност на своята кухня и незабелязано се трансформира в част от комплицираните им връзки. Макс не може да се отърве от старите си привички – алкохола, опиатите и парада от дами без действително обвързване… и все пак той не е напълно подобен, какъвто наподобява. Приятелите му пък имат лични алтернативи – несъгласия в брака, здравословни проблеми, несигурности за бъдещето.

 книга Ciela

Ще успее ли Макс да открие дълго чаканото благополучие с енигматичната Хелън? И Жулиет ще остане ли в действителност в сенките, или ще се поддаде на трепетите на личното си сърце?

Едно е несъмнено – омагьосващата сантиментална случка ще има не една и две непредвидени развръзки.

„ Една френска сватба” е луксозен разказ, който ще ви отнесе на възхитително странствуване до френското крайбрежие, което аз персонално въобще не желаех да напущам. - Елин Хилдебранд, създател на „ Перфектната двойка” и „ Зима в рая”
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР