По класифициран договор с американското разузнаванеЩе проследява цели на земята“СпейсЕкс

...
По класифициран договор с американското разузнаванеЩе проследява цели на земята“СпейсЕкс
Коментари Харесай

Мъск изгражда шпионска мрежа

По систематизиран контракт с американското разузнаване
Ще наблюдава цели на земята

“СпейсЕкс ” построява мрежа от стотици шпионски спътници по систематизиран контракт с американска разследваща организация, настояват осведомени източници пред “Ройтерс ”.

От организацията означават, че това е знак за задълбочаване на връзките сред галактическата компания на милиардера бизнесмен Илон Мъск и организациите за национална сигурност.

Мрежата от разследващи спътници се построява от подразделението “Старшийлд ” на компанията “СпейсЕкс ” в границите на контракт на стойност 1,8 милиарда $, подписан през 2021 година с Националното ръководство за военно-космическо разузнаване на Съединени американски щати - разследваща организация, която дава отговор за шпионските спътници.

Плановете демонстрират степента на присъединяване на “СпейсЕкс ” в разследващи и военни планове на Вашингтон и илюстрират по-дълбоките вложения на Пентагона в големи сателитни системи на ниската околоземна орбита, предопределени за подкрепяне на сухопътните сили.

Ако програмата бъде сполучлива, тя доста ще увеличи способността на държавното управление и военните на Съединени американски щати бързо да откриват евентуални цели съвсем на всички места по света.

Договорът е сигнал за възходящо доверие от страна на Централно разузнавателно управление на САЩ към компанията, чийто притежател наскоро влезе в спор с администрацията на американския президент Джо Байдън и провокира дискусия поради потреблението от страна на съветските сили на сателитната интернет услуга “Старлинк ” във войната в Украйна.

Сателитите могат да наблюдават цели на земята и да споделят тези данни с американски разследващи и военни чиновници, написа “Ройтерс ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР