По-късно днес се подновяват преговорите между Русия и Украйна. Четвъртия

...
По-късно днес се подновяват преговорите между Русия и Украйна. Четвъртия
Коментари Харесай

Русия и Украйна подновяват преговорите

По-късно през днешния ден се възобновяват договарянията сред Русия и Украйна. Четвъртия кръг диалози беше пресечен през вчерашния ден, само че за първи път двете страни приказват за някакво доближаване в позициите.
Украинците споделят, че желаят цялостно прекъсване на огъня. Това би разрешило по-ефективна евакуация на мирното население от зоните на бойни дейности.
Вчера за първи път е имало евакуация с персонални коли от град Мариупол. Там ситуацията е най-тежко от цяла Украйна. Около 160 автомобила са напуснали. Общо 4000 души са били евакуирани през вчерашния ден, което е доста дребна част от всички застрашени от войната.
Редица водачи от целия свят още веднъж приканиха двете страни да се спогодят най-малко за действително работещи филантропични коридори.
„ Всеки минал ден, с всяка една бомба, Русия се отдалечава от останалия свят. Нашият общ апел към съветския президент е явен и елементарен - спрете. Дипломатическото решение е единственото допустимо в този спор. Целият свят е единомислещ, че то би трябвало да стартира със прекъсване на огъня допустимо най-скоро”, съобщи немският канцлер Олаф Шолц.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР