По-късно Богомаз уточни, че броят на загиналите е нараснал до

...
По-късно Богомаз уточни, че броят на загиналите е нараснал до
Коментари Харесай

Защо Путин се уплаши от партизанската акция край Брянск? Фалшива или истинска бе тя?

По-късно Богомаз посочи, че броят на починалите е повишен до двама. Загинал е мъж, роден през 1966 година Скоро Телеграм каналите започнаха да пишат за повече брой жертви, а ФСБ (наследника на КГБ) разгласи, че „ се подхващат ограничения за заличаване на въоръжените украински националисти, нарушили държавната граница “.

В същото време Руското опълчение (РДК) поема отговорност за събитията.

Владимир Путин назова случая " терористичен акт ".Какво в действителност се бе случило в Брянска област?

 

Някои Телеграм канали, по-специално SHOT, първо оповестиха, че група саботьори са нападнали " учебен рейс ", само че скоро стана ясно, че това е кола, в която децата са били откарвани на учебно заведение. „ Преминаваща кола е обстрелвана от диверсанти, има погубен и ранен възпитаник. Прострелян е в тил ”. Тази информация повтаряше думите на Богомаз. Странно, изпълняващият длъжността заместник-губернатор на Брянска област отхвърли пред прокремълската РИА Новости да е обстрелван учебен рейс, тъй като учебните заведения са минали на отдалечено образование. Информационната организация обаче не разгласява нейните думи.След появяването на информация за " украински диверсанти " ТАСС, базирайки се на източник в правоохранителните органи, написа, че ДРГ е проникнала в две села Любечан и Сушани и са взети няколко поданици за заложници.

„ Войниците от съветската армия влязоха в конфликт с бойците “, прибавя източникът на организацията. В 14:30 московско време ТАСС, базирайки се на очевидци, написа, че " украинските диверсанти " са престанали да демонстрират признаци на интензивност и може да са напуснали територията на Русия.

„ На територията на Руската федерация няма никой от украинската група, всички са напуснали. Сега се търсят, евентуално, останалите бойци от въоръжените сили на Украйна на наша територия “, написа още ТАСС.Вечерта ФСБ съобщи, че обстановката в обитаемоте места в Климовски регион на Брянска област е „ под контрола на правоприлагащите органи “.

 

По данни на органите на реда е умрял локален гражданин, 11-годишно дете е получило огнестрелна рана. Твърди се също че са открити огромен брой взривни устройства. Тогава ФСБ заяви, че " експанзията на украинските националисти " в Климовски регион на Брянска област е " спряна ". „ Противникът беше изтласкан на територията на Украйна, където му беше нанесен масиран артилерийски удар “, споделят от тайните служби. 

 

Кой пое отговорност

 

„ Руският доброволчески корпус “ (РДГ), част от съветски доброволци, воюващи за Украйна, съобщи, че неговите бойци са проникнали на територията на Брянска област.

Телеграм каналът на ДСГ разгласява и видео на двама мъже във военни униформи, които държат в ръце знамето на корпуса на фона на табела с надпис „ Любечански фелдшеро-акушерски пункт “. РДГ пристигна в Брянска област, с цел да покаже на сънародниците си, че има вяра, че свободните съветски хора с оръжие в ръце могат да се борят с режима “, се споделя в известието. Един от бойците на Руското опълчение удостовери пред Important Stories, че РДГ е навлязла на територията на Брянска област. „ Току-що пристигнах оттова. На тази задача бяхме 45 души. Влязохме, заснехме, направихме засада на две БМП. Не видях деца. Но има един ранен граничар. Не са взети заложници “, сподели боецът от Руското опълчение, останал неизвестен. Неонацистът Капустин, който основа Руското опълчение, в този момент носи семейството Никитин.

 

Министерството на вътрешните работи на Северен Рейн-Вестфалия го назова " един от най-влиятелните " неонацистки деятели в Германия и означи, че той е професионализирал крайнодясната бойна субкултура в страната. Според немската миграционна работа Капустин се е преместил от Москва със фамилията си като дете и е получил позволение за непрекъснато престояване като „ емигрант от еврейски генезис “. През октомври 2018 година той бил арестуван от украинските специфични служби. Според Spiegel Капустин е бил обвинен в произвеждане на амфетамини. В Германия Капустин първо бил деен измежду футболните почитатели в Кьолн, а по-късно открил контакти с неонацисти в Русия, в това число с лидера им Максим „ Тесак “ Марцинкевич. Германските разследващи служби считат, че активността на Капустин е финансирана скрито от съветските управляващи. Има значително доказателство за това изказване. 

 

Официалната реакция

 

Кремъл съобщи, че съветският президент Владимир Путин е наясно какво се случва в Брянска област. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков Путин " получава непрекъснати отчети посредством силовите ведомства ". На 2 март Путин трябвало да отиде в Пятигорск, с цел да участва на откриването на Годината на учителя, само че заради събитията в Брянска област пътуването било по неотложност анулирано.

.
Съветски партизани от времето на Втората международна война...

 

По-късно самият Путин назовава събитията в региона на Брянск „ терористичен акт “. Според него " терористите " са навлезли в граничната зона и са разкрили огън по цивилни. „ Видяхме граждански автомобил. Видяхме, че в него седят цивилни и деца. Обикновена " Нива ". Откриха огън по нея. Това са хора, които са си сложили за задача да ни лишат от историческа памет, да ни лишат от нашата история, да ни лишат от нашите обичаи и език “, сподели Путин по време на конферентна връзка с Пятигорск. Никой обаче не изясни, за какво той се отхвърля от пътуването, при изискване, че самичък твърди, че съветските управляващи и служби бързо са се справили със обстановката?

 

В Киев нарекоха историята с " украинските диверсанти " провокация. „ Руската федерация желае да изплаши народа си, с цел да оправдае нападението против друга страна и растящата беднотия след една година война. Партизанското придвижване в Русия става все по-силно и нападателно. Страхувайте се от вашите партизани... “, написа в Туитър ръководителят на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк.

 

Истинският боязън в Кремъл идва от секретната информация, че в Русия на няколко места към този момент се появяват партизански формирования, които правят подривна активност. Десетки са към този момент гърмежите в оръжейни хранилища, на летища и други военни обекти.

 

Досега държавната пропагандна машина сочеше като реализатори украински спецгрупи, само че от ден на ден излиза наяве, че става дума за недоволни от властта в Кремъл и войната против Украйна, разяснява военният анализатор Николай Смерчаев.

След епизода с неразбираемата партизанска акция в Брянска област в мрежата се появиха разнообразни мнения, само че и бе припомнена известна ария от годините на Втората международна война, отдадена на брянските партизани.

 

Шумел сурово Брянский лес

 

Шумел сурово Брянский лес,
Спускались синие туманы,
И сосны слышали окрест,
Как шли...
Как шли тропою партизаны.

 

Има за какво в Крeмъл да се притесняват…

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР