По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок

...
По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП

По-качественото обучение води до по-добра подготовка и оттова до по-висок Брутният вътрешен продукт, съобщи Бойко Борисов в Министерския съвет по време на съвещанието на координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Над 700 млн. лв. се заделиха за просветителна инфраструктура, с по 330 млн. лв. сме поели ангажимент повече да даваме за учителите, добави министър председателят.

Той задължи ангажираните с тематиката министри да продължат с поддръжката по програмата за децата и означи, че резултатите ще дойдат след 10 и повече години, когато тези деца ще се включат в построяването на страна.

Борисов акцентира, че страната ще съблюдава поетите си финансови задължения.

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява от своя страна, че е належащо активизирането на целия държавен уред в напъните за привличане и задържане на децата в учебно заведение. Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там, сподели той като означи, че главният проблем е обвързван с битката с неграмотността, тъй като тя ражда още неначетеност, беднотия и вълнения.

Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице – 2200 деца са назад в класните стаи, разгласи вицепремиерът и уточни, че задачата е това да стане непрекъснато настояща политика.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР