По желание на читателите, Колибри“ ще предложи ново издание на

...
По желание на читателите, Колибри“ ще предложи ново издание на
Коментари Харесай

Ново издание на „Дарът на терапията“ по настояване на читателите

По предпочитание на читателите, „ Колибри “ ще предложи ново издание на „ Дарът на лечението “ (превод: Людмила Андреева, 328 стр., цена: 26 лева.) от бележития психоаналитик, терапевт и публицист Ървин Д. Ялом.

„ Дарът на лечението “ е заслужен за удивление опит на известния американски психоаналитик да заключи дългогодишната си клинична работа в самобитен справочник („ идиосинкратичен меланж от хрумвания и техники ”), илюстриращ комплицираните и динамични взаимоотношения терапевт–пациент. Авторът споделя своя автентичен способ и скъпо самопознание в 85 съвета към новото потомство психотерапевти, обединени в няколко тематични сфери, централни за екзистенциалната психотерапия:

- Водещото значение на метода „ тук и в този момент “ във взаимоотношението терапевт–пациент.
- Изследване и преодоляване на тревогата от въпросите за гибелта, смисъла на живота, свободата.

- Ролята на сънищата в лечението.

- Опасностите и привилегията да си терапевт.

Като се базира на Епикур, Фройд, Ницше, Шопенхауер и Спиноза и като се опира на блестящото си разказваческо умеене, Ялом изследва другите подходи – на практика, метафизичен или прочувствени, присъстващи във всяка терапия. Написана с грижа за бъдещето на психоанализата, съчетаваща опит и философия, книгата на доктор Ялом е проницателно четиво, в което актуалният четец може да откри своя отговор на въпроса по какъв начин да се оправи с конфликтността и с болката.

Ървин Д. Ялом (р. 1931 г.) е бележит американски психиатър, почетен професор в Станфордския университет и практикуващ психоаналитик, считан за един от родоначалниците на груповата психотерапия. Научните му книги и добилите изключителна известност заглавия „ Дарът на лечението “, „ Мама и смисълът на живота “, „ Все по-близо всеки ден “ го утвърждават като водеща фигура в актуалната невронаука. Удостоен е с Международната премия „ Зигмунд Фройд “ и с премията „ Оскар Пфистер “ за важен принос в психотерапията. Оригиналният способ на доктор Ялом, свързващ психотерапията с фундаменталните екзистенциални проблеми, и най-успешните му клинични опити са в основата и на неговите белетристични произведения: „ Палач на любовта “, „ Когато Ницше плака “, „ Проблемът Спиноза “, „ Изцелението на Шопенхауер “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР