По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Двама от петимата задържани за разпространение на педофилски материали в София остават в ареста

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража двама обвинени за разпространяване на нецензурен материали с деца в интернет пространството.

На 18.11.2022 година в гр. София петима мъже бяха арестувани при огромната интервенция, провела се в няколко града в страната, с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Л.А., О.Г., И.М., Б.Н. и С.З. са привлечени към наказателна отговорност за това че в гр. София, чрез конфигурирани компютърни стратегии са разпространявали до безграничен кръг консуматори на интернет нецензурен материали – фотоси и видеоклипове, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, които наподобяват като ненавършили 18 годишна възраст.

Образувани са пет досъдебни производства за закононарушения по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от Наказателен кодекс. Петимата обвинени бяха арестувани за период до 72 часа.

При осъществените претърсвания в домовете им са открити и конфискувани голям брой електронни устройства и носители на информация, съдържащи полови подиуми с деца.

При претършуване на дома на Л.А. са открити и близо 40 гр. коноп. Той е упрекнат и за държане на наркотични субстанции без съответно позволение - закононарушение по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

Софийски областен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “ по отношение на Л.А. и С.З. На И.М. е наложена мярка „ подписка “. Б.Н. е разпитан пред арбитър и му е наложена мярка парична гаранция в размер на 2000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР