По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняемия за жестокото убийство в София

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на В. В., упрекнат за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Деянието е осъществено в интервала от 17:30 ч. на 08.08.2023 година до 00:30 ч. на 09.08.2023 година в гр. София, ул. " Г. С. Раковски " – закононарушение по член 116, алинея 2, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура. 

Разследването по случая се прави от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

С прокурорско разпореждане обвиненият беше арестуван за период до 72 часа.

На 14.08.2023 година в постройката на Съдебната палата в гр. София, беше даден брифинг, на който бяха показани детайлности по случая.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от укриване, както и от осъществяване на закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение. 

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Разследването продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР