По искане на Русия, на 21 февруари Съветът за сигурност

...
По искане на Русия, на 21 февруари Съветът за сигурност
Коментари Харесай

Трябва да се намери кой е отговорен за разрушаването на „Северен поток“, за да бъдат предотвратени подобни бъдещи инциденти

По искане на Русия, на 21 февруари Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира намерено съвещание на тематика детонацията на газопровода „ Северен поток “ през септември предходната година. Китайският представител съобщи, че е належащо да се организира главно следствие за аргументите на детонациите и да се потърси отговорност за вредите, с цел да бъдат предотвратени бъдещи сходни произшествия.

Китайският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Джан Дзюн съобщи, че газопроводът „ Северен поток “ е съществена транснационална инфраструктура и значим план за превоз на сила. Газопроводът беше опустошен през септември предходната година, което имаше огромно отрицателно влияние върху световния енергиен пазар и екологичната среда. Организация на обединените нации като най-авторитетната и представителна интернационална организация би трябвало да играе позитивна и градивна роля в следствията и гарантирането на сигурността на транснационалната инфраструктура. Китай приветства проекторезолюцията на Русия в Съвета за сигурност, и смята, че е от огромно значение да се позволи следствие за унищожаването на газопровода „ Северен поток “.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР