По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10

...
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10
Коментари Харесай

Заралия се нафирка, метна "Раховец" през балкона, а после стана още по-страшно

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10 януари 2019 година съдът взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ по отношение на Г.М. на 39 години, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че на 04.06.2019 година в гр. Стара Загора се предизвикал междинна телесна щета на Т.А.К., изразяваща се в разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, като действието е осъществено по хулигански подбуди - закононарушение по член 131, алинея 1, т.12, вр. член 129, алинея 2 вр.ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на формираното произвеждане е открито, че обвиненият Г.М на 04.06.2019 година бил в дома си в гр. Стара Загора. След приложимост на алкохол същия влезнал в спор с майка си, по време на който изхвърлил готварската печка марка “Раховец “ през терасата на жилището. Печката паднала наоколо до потърпевшия и негов другар, които се намирали пред жилищната кооперация. През това време майката на обвинения напуснала жилището, с цел да спре спора, само че той я последвал крещейки.

Пред жилищния блок, след отправена забележка от потърпевшия, обвинения го нападнал и му нанесъл побой. Веднага били сигнализирани органите на полицията, като на място били изпратени екипи на 02 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – гр. Стара Загора и ЦСМП – гр. Стара Загора. Пострадалият бил отведен в лечебно заведение, където бил настанен на лекуване, а обвинения се заключил в жилището си. Наложило се органите на реда да употребяват мощ, с цел да задържат обвинения Г.М.

В хода на следствието под управлението на Районна прокуратура – гр. Стара Загора се откри, че Г.М. е престъпно проявен и осъждан за закононарушения от общ темперамент.

Районен съд – гр. Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Г.М. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Взетата по отношение на него мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата в Р България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР