По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации

...
По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации
Коментари Харесай

ГЕРБ с разкрития: Излъгаха за Лукойл! Човек на Киро продължава да финансира режима на Путин

По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание ще ревизира документите, с които е утвърден план на „ Лукойл Нефтохим “ за преход към кръгова стопанска система, от който компанията ще завоюва 1 млн. лева Министърът в оставка Милена Стойчева съобщи, че в не е подписван контракт за финансиране, предава БНР.
Според Десислава Трифонова от ГЕРБ обаче министърът на нововъведенията в оставка е излъгала в комисията, че не е утвърден план на „ Лукойл Нефтохим “. В обява във Facebook депутатът от ГЕРБ написа, че на уеб страницата на министерството е качен лист с компании, на които ще бъде препоръчано сключване на контракт.
„ За да се качи подобен лист, според вътрешните правила, следва да е осъществено следното
– на плана на Лукойл да е осъществена оценка по законосъобразност(административна оценка);
– на плана на Лукойл да е осъществена техническа и финансова оценка;
– съществуване на утвърден оценителен отчет, в който Лукойл да е посочен, като утвърден за финансиране.
Лъжа е, че занапред министерството ще прави оценка допустимостта на плана на „ Лукойл Нефтохим “, тъй като декларацията, за която Милена Стойчева приказва, и с която си измива ръцете, към този момент е гледана на стадий правомерност “, написа Трифонова на страницата си във Facebook и ползва документи
„ На стадий преди договаряне на такава инспекция – в случай че незабавно не променят разпоредбите и не решат да замажат този европейски скандал – ще бъдат поискани документи от всички институции, които разполагат с одитна диря за системата ИСУН, с цел да се видят и попълнените контролни листа, оценителните отчети и всички относими документи, с цел да знае обществото истината. А истината е, че Промяната продължава да финансира режима на Путин “, разяснява още депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР