По ирония на съдбата лафетът с който е изпратен покойният

...
По ирония на съдбата лафетът с който е изпратен покойният
Коментари Харесай

Фейк – патриарх Неофит изпратен с лафета, върху който е лежала мумията на Георги Димитров, а не цар Борис

По подигравка на ориста лафетът с който е изпратен починалият патриарх Неофит през вчерашния ден няма нищо общо с лафета върху който е било положено тялото на цар Борис III. Измамата беше пробутана в траурния ден от източници от Св. Синод и тиражирана във всички медии. Днес по Българска национална телевизия преповтори подправената версия и началникът на отдел " Протокол " при Св. Синод и някогашен шеф на вероизповеданията към Министерски съвет Емил Велинов.

" Връзката с цар Борис Трети пристигна през гвардейците, за момчета това беше горделивост ", изясни Велинов. Истината обаче се оказва много друга и напряко комична. Дядо Неофит е изпратен с лафета, върху който през юли 1949 година е било положено тялото на комунистическият деспот и сатрап Георги Димитров. За това свидетелства във фейсбук полк. Ангел Стоянов - някогашен боен Комендант на Столичния гарнизон и Първи пълководец на Националната гвардейска чест. Той е безапелационен:
" Това не е оръдейния лафет на който е положено тялото на Цар Борис III.

На сегашната платформа, употребена за траурното шествие за патриаршеското заравяне на Неофит единствено колелата на платформата са от оръдие и тя е била предопределена и употребена до в този момент единствено за погребението на Георги Димитров. "

Оказва се, че Синодът и президентът качиха починалия към този момент патриарх Неофит в последния му път на погребална платформа, теглена позорно и бутафорно от БТР, на която е била положена мумията на известния като Гошо Тарабата всеобщ палач, а не тялото на О`Бозе почившия Български цар Борис III.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР