По инициатива на заместник-председателя на Комисията по туризъм и секретар

...
По инициатива на заместник-председателя на Комисията по туризъм и секретар
Коментари Харесай

Народни представители се обединиха около изграждането на спортна зала в Троян

По самодейност на заместник-председателя на Комисията по туризъм и секретар на парламентарната група на “БСП за България “ Вяра Емилова в Народното събрание се организира среща за създаване на многофункционална спортна зала в Троян. Поканени бяха олимпийски първенци, национални състезатели, спортисти, треньори, членове и ръководители на спортни клубове в града. Отношение по тематиката взеха още ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от Българска социалистическа партия - Иван Ченчев, заместник-председателят на Комисията по икономическа политика и нововъведения и депутат от левицата - Петър Кънев, ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика и народен представител от “Продължаваме промяната” – Искрен Арабаджиев, ръководителят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от “Има подобен народ” - Любомир Каримански,, заместник-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от “Продължаваме промяната” Инна Иванова, както и кметът на град Троян – Донка Михайлова.

„ От тук идва гласът, с който можем да повдигнем и да сложим за построяването на многофункционална спортна зала в Троян. Това би било потребно както за Троян, по този начин и за публичната поддръжка, която бихме могли да получим “, сподели при започване на срещата Вяра Емилова. По думите ѝ това е една дългогодишна тематика, по която се работи, стигнало се е до някъде, само че в този момент следва и да се откри самото финансиране и тя да бъде построена.

„ Горда съм с всички достижения на Троян. Освен общината прославяте и цяла България “, обърна се тя към спортистите в залата и добави: „ Заставаме с народните представители зад концепцията да се реализира тази многофункционална зала в Троян, тъй като тя е извънредно значима. Днес слагаме началото на диалог, на който крайният резултат ще бъде сполучлив “, счита Емилова.

От името на “Продължаваме смяната “ Искрен Арабаджиев приветства плана и изрази подготвеност за подпомагане и от министъра на финансите Асен Василев, с който в идните дни ще бъде извършена среща.

„ Изключително е значимо спортът да се развие в две направления - професионалният, само че и всеобщият спорт, още в ранна детска възраст и в дребните места е доста значим. Бих направил всичко допустимо този план да бъде сбъднат, с цел да бъдат здрави младежите “, съобщи Любомир Каримански.

Гостите в Народното събрание показаха своята признателност към проявения интерес и поетата самодейност от народните представители. „ Срещата демонстрира, че в действителност сте обърнали внимание на тази тематика. Благодаря, че оценявате постигнатите резултати, и че по този начин непосредствено се ангажирате. Троян заслужава да има една зала, която с изключение на спорт, да развива и културните действия “, единомислещи са те.

„ Щом сме се обединили, няма по какъв начин да не го изпълним “, безапелационна е Вяра Емилова.

Кметът на града Донка Михайлова благодаря за проведената среща и съобщи, че троянци правят оценка тази доброжелателност. По думите ѝ първият и вторият стадий на залата към този момент текат, а следва да бъдат обезпечени още пет милиона и половина, с цел да бъде приключена залата. „ Успехът на спорта в Троян е, че всяко трето дете тренира в състезателен клуб под управлението на дипломиран треньор “, сподели още Михайлова. От своя страна Вяра Емилова добави, че 4 пъти са увеличени средствата за спорт в общината, а трениращите деца са близо 1000.

Присъстващите повдигнаха и въпроси за построяването на роубан за летен биатлон в Троян, както и тематиката за ски спорта в града. „ Говорил съм със спортния министър Радостин Василев по тези тематики, тъй че нещата би трябвало да се случат. Каквото подпомагане зависи от нас, ще го създадем “, съобщи в отговор Иван Ченчев, който разгласи, че се разискват изменение в хазарта, с цел да има още повече пари за спорта.

„ Спортът не би трябвало да има цвят - единствено цвета на спортните клубове. Трябва да сме обединени зад тези дела. Имаме доста хрумвания, които касаят децата от цялата страна “, сподели още Ченчев по отношение на активността на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Срещата приключи с заричане на последваща такава при министъра на спорта, на която да бъде разисквана и тематиката за финансирането на многофункционалната спортна постройка в Троян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР