По инициатива на вътрешния министър полицейските патрули, ангажирани с охраната

...
По инициатива на вътрешния министър полицейските патрули, ангажирани с охраната
Коментари Харесай

Предприети са необходимите мерки за гарантиране на сигурността на децата в училище

По самодейност на вътрешния министър полицейските патрули, ангажирани с защитата към учебните заведения на следващия ден, ще са с включени светлини
От Министерство на вътрешните работи са подхванати ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на образователните заведения във връзка с  плануваните тържества за откриването на новата образователна година, планувани за на следващия ден, 15 септември, обявиха основен контрольор Дарин Димитров от отдел „ Охранителна полиция “ и контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “- ГДНП.
 Главен контрольор Дарин Димитров изясни, че авансово чиновници на „ Охранителна полиция “ са направили съответни инспекции на постройките, където ще се организират занятия през годината, като са инспектирани системите и оборудванията, свързани със сигурността. Направени са и срещи с управленията на охранителните компании. Обходени са регионите към постройките и са тествани уличното осветяване, пътната маркировка и оградите. Успоредно с това са извършени срещи с представители на РУО на МОН, както и с шефовете на образователни заведения.

Традиционно Пътна полиция стартира акция „ Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя! “, напомни контрольор Мария Ботева. Тя посочи, че както в границите на самата интервенция, по този начин и през цялата образователна година, е планувано да се обезпечи полицейско наличие и реализиране на надзор в регионите към учебните заведения преди и в края на занятията. Екипите ще наблюдават главно за недопускане на рисково държание от страна на водачите, когато минават в тези зони. Инспектор Ботева още веднъж прикани родителите, които съпровождат децата си, а и самите възпитаници, да пресичат единствено на обозначените за това места (препоръки за сигурност четете тук).

Като обръщение за мощната ангажираност на Министерство на вътрешните работи в гарантирането на сигурността на децата, по самодейност на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на следващия ден полицейските коли, ситуирани към учебните заведения, ще са с включени светлинни сигнализации. Това ще е и самобитен привет към самите възпитаници във връзка първия им образователен ден.

Препоръки за сигурност на децата може да видите 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР