По инициатива на Регионална библиотека Сава Доброплодни ще се проведепроведе

...
По инициатива на Регионална библиотека Сава Доброплодни ще се проведепроведе
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Сливен обяви три национални конкурса 

По самодейност на Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” ще се проведепроведе XXVI Национален фестивал на детската книга. Проявата ще бъде от8 до 10 майв Сливен. Това еединственият конгрес в България, отдаден напълно на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространяване и четене в цифровата ера.Партньори на фестивала саМинистерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, ДАБЧ, най-големите детски издателства.

Наред с многочислените прояви, които се провеждат в границите на фестивала итази година ще се проведат и Национален книжовен конкурс и Национален конкурс за разработване на театрални кукли на обичани литературни герои.

Национален книжовен конкурс на тематика: „ Щастието е допустимо “

В състезанието могат да вземат участие деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разграничени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да показа до 2 литературни произведения /разказ, приказка, стихотворение/ особено основани за състезанието. Прозаичните произведения да са с размер до 6 общоприети компютърни страници в Word документ /60-66 признака на ред, 28-30 реда на страница, шрифт Timеs New Roman с размер 14/ и да бъдат изпратени на e-mail в електронен тип.
Отличените литературни творби ще бъдат издадени в алманах.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специфична гала в дните на XXVI Национален фестивал на детската книга.
Творбите за състезанието, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), обитаемо място, учебно заведение, клас, домакински адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на e-mail: [email protected]

Краен период за изпращане на творбите е 10 март.

Национален конкурс за разработване на театрални кукли на обичани литературни герои

В състезанието могат да вземат участие деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разграничени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да показа до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.и да дават отговор на условията за куклен спектакъл.

Наградите ще бъдат връчени на специфична гала в дните на фестивала.
Куклите за състезанието, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), обитаемо място, учебно заведение, клас, домакински адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на адрес:8800 гр. Сливен;ул. “Никола Карев ” № 1;Регионална библиотека “Сава Доброплодни ”.
Краен период за изпращане на куклите е 30 март.

Куклите на участниците в състезанието не се връщат. С тях ще бъде уредена галерия, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на обичани литературни герои, организиран в Република България „ Сава Доброплодни ” - Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР