По инициатива на областния управител Минчо Афузов се проведе работна

...
По инициатива на областния управител Минчо Афузов се проведе работна
Коментари Харесай

Ускоряват почистването на проблемни речни корита след намесата на областния управител

По самодейност на регионалния шеф Минчо Афузов се организира работна среща с инж. Стефан Щилиянов - шеф и инж. Иван Влахов – основен инженер на „ Напоителни системи “ ЕАД – клон „ Средна Тунджа “. В срещата, минала в действен порядък, взеха присъединяване заместник-областният шеф Антоний Андонов и специалисти от Областна администрация Сливен. Коментирани бяха опциите за оптимално бързо осъществяване на нужните процедури и прекосяване към осъществяване на неотложни действия по разчистване коритото на река Колешница при село Градец, за което има издадено наставление от Басейнова дирекция - гр. Бургас, на отводнителните канали в региона на град Кермен и селата Николаево и Скобелево, за което е изпратено писмо от кмета на община Сливен, както и за проучване и набелязване на нужните действия по възстановяване проводимостта на река Тунджа в региона на селата Злати челник и Гавраилово, за което е подаден сигнал от кмета на село Гавраилово.

В хода на срещата стана ясно, че цялата налична техника на „ Напоителни системи “ - клон „ Средна Тунджа “ досега е била мобилизирана при разчистването на терени и отстраняването на последствията от огромното наводняване в Карловско. Това на процедура е блокирало реализирането на плануваните действия в Сливенски район. След извършен диалог на регионалния шеф Минчо Афузов с министъра на земеделието Явор Гечев, е било разпоредено техниката на „ Напоителни системи “ - клон „ Средна Тунджа “ да бъде върната в Сливен, за осъществяването на неотложни действия по обезпечаване проводимостта на проблематичните реки и канали. Очаква се още до края на седмицата да стартират дейностите по пречистване коритото на река Колешница отвън регулацията на село Градец, след което да се пристъпи към разчистване на отводнителната мрежа в региона на град Кермен. За някои от проблематичните речни сектори в област Сливен обаче занапред ще се разпореждат експертни оценки, планиране и остойностяване, след което ще се съобщи финансиране през отрасловите министерства.

„ Бях алармиран от кмета на Гавраилово за проблематичен сектор на река Тунджа, при моста сред селата Злати челник и Гавраилово. Направихме среща да установим какъв е казусът. Стана ясно, че техниката на „ Напоителни системи “ – клон „ Средна Тунджа “, която би могла да се включи в активността, от месец септември се намира в Карловско и взе участие в разчистването на вредите от огромното наводняване там. В същия миг получихме акт за неизпълнено наставление от Басейнова дирекция – Бургас по отношението почистването на река Колешница в региона на село Градец. Затова желаех среща с министъра на земеделието Явор Гечев, защото по негова заповед техниката на „ Напоителни системи “ беше командирована в Карлово. С благословията на министър Гечев си прибрахме техниката в Сливен и започваме осъществяването на предписанието на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “, посочи регионалният шеф Минчо Афузов.

Друга тематика на срещата в Областна администрация Сливен през днешния ден бе ускореното правене на нужната документи и експедитивно реализиране на процедурите по идни строително-ремонтни действия на хидромелиоративните уреди в региона.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР