По инициатива на Младежкото обединение в БСП - Банкя млади

...
По инициатива на Младежкото обединение в БСП - Банкя млади
Коментари Харесай

Млади социалисти сложиха нов трибагреник на връх Райлово градище

По самодейност на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - Банкя млади социалисти от  София уважиха Националния празник 3-ти март като се изкачиха на връх Райлово градище и смениха с нов българския трикольор, който се вее на най-високата точка в западния дял на Люлин планина.

Време е българите да покажат, че могат да поемат отговорността на свободата извоювана преди 143 години. Това сподели младежкият ръководител на Българска социалистическа партия – Банкя Марина Богданова, която е и претендент за депутат.

По думите й днешната дата е знак на непримиримия дух на българския народ. Народ мощен и смел, народ на безсмъртни герои.

„ 143 години браним свободата си и не би трябвало да стопираме даже за ден. Суверенитета, целостта и просперитета на страната са в нашите ръце, в ръцете на младежите, останали да се борят за родината си ”, съобщи Богданова.

В похода се включиха и други двама млади претенденти за народни представители - Георги Ангелов и Диляна Кирова.

Легендата гласи, че когато османските турци са атакували София и покрайнините, към 1383 година, хората от днешното село Люлин тръгнали да се избавят нагоре към върха, само че били пресрещнати от турския войник. Една стара жена, баба Църна, съумяла да избави живота си посредством изменничество. Селото било погубено, а по долът потекъл поток от кръв и кости, откъдето местността получила името си „ Кървав дол ”. В следствие покореният народ решил да сътвори българско село. То се появява в турските регистри от 1446 година като село Райово или Райлово – село на раята. Оттам идва и името на върха – Райлово градище – райлово от парадайса и градище – цитадела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР