По инициатива на д-р Цветан Ценков днес се проведе работна

...
По инициатива на д-р Цветан Ценков днес се проведе работна
Коментари Харесай

Кметът на Видин обсъди с депутати развитието на общината

По самодейност на доктор Цветан Ценков през днешния ден се организира работна среща, в която участваха народните представители Петър Миланов, Филип Попов и Иво Атанасов, както и заместник-кметовете Борислава Борисова, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев. През предходната седмица доктор Ценков изпрати до четиримата народни представители от Видинския изборен регион предложения за диалог, в границите на който да бъде обрисувана обща визия за развиването на Общината и района.

След края на срещата видинският кмет изрази пред представители на медиите удовлетворение от извършената полемика. Д-р Ценков уточни, че само заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е била възпрепятствана да пристигна поради служебни задължения. Но акцентира, че в изпратеното от нея писмо се показва, че тя приветства всички начинания за взаимна работа с Община Видин.
Кметът на Видин получи почетния знак на Съюза на слепите в България и юбилейна грамота
Д-р Цветан Ценков беше отличен за принос в развиването на организацията, както и за общественото приобщаване на хората със зрителни уврежд...
Прочети повече
„ Точно това беше задачата на тази среща – при започване на Новата година и при започване на мандата на новото Народно заседание Общината да съобщи предпочитание за добра взаимна работа с народните представители “, означи кметът.

Д-р Ценков заяви, че с отзовалите се на поканата му народни представители са разискали опцията всеки месец да се организират сходни срещи. На тях ще се разясняват настоящи въпроси и общинското управление ще търси съдействието на депутатите за реализирането на значимите за Видин начинания и планове.


„ Основната тематика, за която ги поканих през днешния ден, е нуждата в идния държавен бюджет да бъдат увеличени средствата за общата изравнителна дотация за Община Видин и дотацията за финансови разноски. Не на последно място приканих народните представители да лобират мощно Видин да е един от четирите района на България, където ще се изградят нови индустриални зони “, сподели кметът.

Той добави, че измежду обсъжданите през днешния ден тематики е била обстановката на Дунав мост 2 и образуващите се там големи опашки от тежкотоварни коли. По време на срещата е разговаряно и за това видинските депутати да предизвикват законодателни промени, с които Видин, като остаряла столица на България, да получи статут на един от значимите в исторически проект градове.
С 11 млн. лева беше обновен бюджетът на Община Видин за 2021 година
Актуализацията беше призната на извършеното през днешния ден съвещание на Общински съвет – Видин. Цветомира Илиева, заместник-кмет по финансово...
Прочети повече
Д-р Ценков още веднъж акцентира, че мечтаната от всички нас смяна на Видин е допустима единствено с общи старания. „ Надявам се с всички народни представители да работим добре в интерес на видинските жители и за развиването на района “, сподели кметът.

Още от ВИДИН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР