По инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел посланиците на шестта

...
По инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел посланиците на шестта
Коментари Харесай

Страните от Западните Балкани работят за отпадане на такса роуминг

По самодейност на българския еврокомисар Мария Габриел посланиците на шестта балкански страни са провели работна среща в Брюксел, на която са разискали опцията за основаване на пътна карта за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани.

" Сега е моментът. Това е опция за Балканите, за Европейския съюз и за България, която ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз през януари ", акцентира комисарят по цифрова стопанска система и общество Габриел, представена от пресцентъра на представителството на Европейска комисия в България. Тя уточни, че цифровата интеграция на Западните Балкани е неин приоритет. На срещата е породи и концепцията в бъдеще европейската самодейност wifi4eu да обхване и балканските страни.

Очакването на комисаря е първите хиляда ваучери по самодейността да бъдат предоставени в европейските страни след януари 2018 година Целта е сред 6 и 8 хиляди общини от целия Европейски Съюз да имат безвъзмезден интернет достъп на публични места като библиотеки, учебни заведения, лечебни заведения.

Разширяването на тази самодейност в посока Западните Балкани би била неповторима опция за всяка една от страните - към тази опция са се обединили посланиците на Косово, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР