По инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в

...
По инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в
Коментари Харесай

Емил Радев организира в ЕП конференция за бъдещето на финансовата интеграция на ЕС

По самодейност на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Европейския парламент в Брюксел ще се организира конференция на тематика: „ Бъдещето на финансовата интеграция на Европейски Съюз: Разширяване на еврозоната и основаване на цифрово евро “. Събитието, в което ще вземат присъединяване представители на европейски и национални институции, на академичната общественост и специалисти, ще се състои на 20 февруари (вторник) от 11:00 ч. (брюкселско време).  

 

Форумът ще бъде открит с видео обръщения на еврокомисар Марейд Макгинес, която дава отговор по въпросите на финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари, и Паскал Донаху, ръководител на Еврогрупата. Встъпителни думи ще насочи и уредникът на конференцията – евродепутатът Емил Радев, който е докладчик по мнението на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал по отношение на основаването на цифрово евро, а подуправителят на Българската национална банка Петър Чобанов ще показа напредъка на страната ни по пътя към еврозоната. 

 

Първият панел на конференцията е отдаден на задълбочаването на икономическата интеграция точно посредством присъединение на нови страни членки към еврозоната. Темата ще разясняват Рейнхард Фелке, който управлява Главна дирекция „ Икономически и финансови въпроси “ към Европейската комисия, проф. Гюнтрам Волф, шеф на немския Съвет за външни връзки, и Даниел Грос, шеф на Института за европейска политика към италианския университет „ Бокони “. Участие ще вземат също българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и сътрудника му Желяна Зовко, която съставлява Хърватия – последната страна членка на Европейски Съюз, включила се към еврозоната. 

 

Във втория панел на форума ще бъде подложен фокус върху опциите и провокациите, които открива самодейността за основаване на цифрово евро. Аспекти от огромната промяна в системата на заплащанията в Европейски Съюз ще бъдат дискутирани с Едуар Фернандез-Боло, член на Надзорния съвет на Европейската централна банка, и Александра Маниати, старши политически консултант по киберсигурност в Европейската банкова федерация.

 

На конференцията са поканени и преподаватели от Икономическия университет във Варна. Участие ще вземат персонално ректорът проф. Евгени Станимиров и проф. Андрияна Андреева от катедра „ Правни науки “ на висшето образователно заведение, която ще бъде и модератор на форума.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР