По информация на румънските гранични власти, от 16 часа на

...
По информация на румънските гранични власти, от 16 часа на
Коментари Харесай

Румъния затвори част от граничните си пунктове към България

По информация на румънските гранични управляващи, от 16 часа на в събота Румъния стопира пропускането за хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни. Българските пристанища по река Дунав не престават естествената си работа, оповестяват от Гранична полиция.
Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Дунав мост трафикът е натоварен за товарни коли и в двете направления.
На границата с Република Сърбия трафикът е естествен на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука. От четвъртък до второ разпореждане, краткотрайно е преустановeно прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово. Въведена е краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република Сърбия на непознати жители, идващи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Испания и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.
На границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. По информация на северномакедонските гранични управляващи, от петък Република Северна Македония е взела решение краткотрайно да не позволява на своя територия непознати жители, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.
На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли. Във връзка с епидемиологичната конюнктура, на влизане в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле турските управляващи са инсталирали термокамера за премерване на температурата на влизащите пасажери. Това може да докара до закъснение на прекосяването в посока Турция. По решение на турските управляващи краткотрайно е прекратено придвижването на интернационалния бърз трен България - Турция.
На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР