По информация на посолствата ни в Сърбия и Хърватия тази

...
По информация на посолствата ни в Сърбия и Хърватия тази
Коментари Харесай

Сърбия е отворила границата за транзитно преминаващи

По информация на посолствата ни в Сърбия и Хърватия довечера Сърбия е отворила границата си за директно преминаващи товарни моторни транспортни средства. Това оповестиха от Министерство на външните работи. 

Очаква се чакащите на границата на Словения с Хърватия и на Хърватия със Сърбия български водачи на ТИР-ове да могат да се приберат безпроблемно в България.

Представители на задграничното ни посланичество в Загреб организираха диалози с ръководителите  на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Баяково “ на границата със Сърбия и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегана “ на границата със Словения.

Припомняме, че по-рано от Министерство на вътрешните работи на Сърбия потвърдиха след диалози на посланика ни в Белград Радко Влайков, че българските ТИР-ове ще бъдат пропуснати на сръбска територия, ще бъдат групирани и ще им бъде обезпечен полицейски конвой за безпроблемно директно прекосяване през Сърбия до българската граница. Консулът ни от Белград е на сръбско-хърватската граница, с цел да поддържа контакт с водачите. 

На 10 март по отношение на въвеждането на ограничения за възпрепятстване на разпространяването на заболяването COVID-19 в Сърбия бе въведена краткотрайна възбрана до края на март 2020 година за влизане на територията на страната на непознати жители, идващи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария.

По тази причина на хърватско-сръбската граница бяха блокирани към 50 български тежкотоварни камиона. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Обрежие-Брегана на словенско-хърватската граница също се намират към 50 български ТИР-а, които не бяха допускани на територията на Хърватия, защото в пътните им листове е записано, че би трябвало да се завърнат в България през Сърбия.  Посолствата ни в Любляна и Загреб не престават да са ангажирани да обезпечат храна и вода на чакащите български водачи.​

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР