По груби изчисления около 40% от домакинствата са енергийно бедни.

...
По груби изчисления около 40% от домакинствата са енергийно бедни.
Коментари Харесай

Нужни са дългосрочни мерки за преодоляване на енергийната бедност

По груби калкулации към 40% от семействата са енергийно небогати. Това значи, че след разход за сила, разполагат с приход под формалната линия на беднотия, сподели пред Радио София Теодора Тенева - основен помощник към Института за стопански проучвания към Българска академия на науките.
 
„ Това са груби сметки, доста е евентуално да е по-нисък този брой. Сметката е направена с цени към 2021 година В детайлите е включена и цената за сила като определяща доходния аршин, тъй че когато цената пораства ще пораства и доходния аршин “, изясни Теодора Тенева.

По думите й, самото определение за дефиницията енергийна беднотия, не е задоволително.

„ Необходимо е да се дефинира способен орган, който ще ръководи политиките и който ще сътвори осведомителната система с приходи и жилищни характерности на семействата, с цел да може да дефинира кой ще получава съответните ограничения. Друга значима стъпка е финансирането. Ние сега нямаме избран фонд, съответно за тази група семейства. Двата най-основни фактора за подкрепяне на семействата, точно ръководещ орган и финансиране, не съществуват “, сподели Тенева.


Според нея е значимо държавното управление да сътвори подобен механизъм, а дълготрайните ограничения са най-важни.

Домакинствата могат да се подкрепят сами като санират жилищата си, да вземем за пример.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР