По границата ни с Турция се разчита предимно на човешка

...
По границата ни с Турция се разчита предимно на човешка
Коментари Харесай

Криминалист за случая край Елхово: По границата ни с Турция се разчита предимно на човешка сила

По границата ни с Турция се разчита най-вече на човешка мощ. Това сподели в ефира на  Нова телевизия криминалистът Иван Савов. 

Тази ограда не е същинската държавна граница. Тя се явява буфер против извършители на държавната граница и се намира наоколо до нея, а патрулирането се споделя от турска и българска страна, изясни Савов.

По думите му е допустимо трагичният случай да не е нахлуване от трафиканти на мигранти. “Трафикантите на мигранти не се интересуват от самите мигранти. Те гледат бързо да си вземат парите. Тяхната концепция е да ги вкарат на наша територия и да избягат. А каква е логиката някой да стреля по български граничен наряд, в случай че този човек не е по-мотивиран да направи това, за което е отишъл ”, изясни Савов.

Напълно е допустимо да е била и инцидентна престрелка при засичане сред трафикантите на мигранти и чиновниците на Министерство на вътрешните работи и МО. 

Заради неприятното положение на ограда се разчита най-вече на полицейски чиновници от вътрешността на страната, сподели още Савов. “Без безусловно никакво съоръжение, без дълго оръжие, без военна подготовка. Тези хора се изпращат там като засищане на региона с човешки запас. Дори нямат съответна радиовръзка между тях ”, сподели още криминалистът. “Пращат ги в гората да охраняват границата с каска и щит, и в най-хубавия случай - с револвер ”, добави Савов.

Според него, в случай че починалият служител на реда е имал бронежилетка трети клас, е можело случаят да бъде предотвратен. 

Той е оптимист, че взаимно търсене на причинителя ще има резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР