По горещи следи служители на РУ-Силистра установиха 28-годишен, съпричастен към

...
По горещи следи служители на РУ-Силистра установиха 28-годишен, съпричастен към
Коментари Харесай

Измамник се представи за полицай и приба парите и златото на баба в Силистра

По горещи следи чиновници на РУ-Силистра откриха 28-годишен, съпричастен към осъществена през вчерашния ден телефонна машинация. Нейна жертва станала 74-годишна жена от регионалния град, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На домашния си телефон тя получила позвъняване от мъж, представящ се за полицейски чиновник, който декларирал, че домът ѝ е набелязан от крадци, настоящи нападателно и брутално. За нейна сигурност предложил да вземе на предпазване в полицията полезностите в фамилията – 2 075 лв. и две златни халки, които дамата предала на чужд наоколо до дома си.

След сигнала в полицията незабавно са подхванати незабавни оперативно-издирвателни дейности, в границите на които по горещи следи бил открит 28-годишен мъж. Той е арестуван за период до 24 часа.

Към момента е изяснено, че мъжът е взел участие в качеството на пощальон в незаконната скица. Продължава работата по изясняване на случая и определяне и на други лица, съпричастни към него.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От полицията още веднъж припомнят: Не давайте пари и полезности на непознати по никакъв мотив! Не се доверявайте, без значение какво ви споделят и за какви се показват. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се околните си или потърсете подпомагане на тел.112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР