По-голямото участие на момичетата и жените в цифровата икономика може

...
По-голямото участие на момичетата и жените в цифровата икономика може
Коментари Харесай

Мария Габриел: По-голямото участие на момичетата и жените в цифровата икономика може да стимулира икономическия растеж

По-голямото присъединяване на девойките и дамите в цифровата стопанска система може да подтиква икономическия напредък и обществения напредък ", е декларирала българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, представена в известие на Отдел "Преса и медии " на Представителството на Европейска комисия в България.

На 23 април се отбелязва Международният ден на девойките в осведомителните и информационни технологии /ИКТ/. Темата е измежду целите на еврокомисар Габриел, която инициира голям брой начинания за поощряване на по-голямото присъединяване на девойките и дамите в софтуерния бранш.
Европа се нуждае от концепциите, гения и капацитета на дамите, Европа се нуждае от повече експерти в бранша на осведомителните и информационни технологии, е показала Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова и е отбелязала, че днешните девойки могат да бъдат утрешните цифрови специалисти и водачи.

Според данни, представени от еврокомисаря, все още дамите в Европа заемат единствено 17 на 100 от работните места, свързани с ИКТ. Само един от шест ИКТ експерти е жена, а единствено един от трима експерти, приключили обучение, обвързвано с науката (STEM), e жена.

Под патронажа на Мария Габриел стартира първият Европейски хакатон "ЕС против вируса "

Българският еврокомисар е подчертала, че България е преди всичко в Европа по условен брой на дами в региона на ИКТ. По данни на Евростат, към 1/3 от заетите в сферата в България са дами, което е двойно повече от междинното в Европейския съюз.

ИКТ специалностите дават отлични благоприятни условия за развиване и основни умения, които са нужни както в сегашното, по този начин и за бъдещето, е показала Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. Тя предизвиква девойките да бъдат смели, да станат част от цифровото бъдеще и изберат кариера в осведомителните и информационни технологии. Всички дружно можем да превърнем Международния ден на девойките в ИКТ във ежедневен образец за гения, капацитета и водачеството ", е декларирала още комисар Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР