По-голямата част от членовете на НАТО ще изпълнят целите си

...
По-голямата част от членовете на НАТО ще изпълнят целите си
Коментари Харесай

Членовете на НАТО се подготвят за победата на Тръмп, тъй като рекорден брой членове се стремят да изпълнят ангажиментите за разходи

По-голямата част от членовете на НАТО ще изпълнят задачите си за разноски тази година, до момента в който държавите-членки се борят с капацитета на някогашния президент Тръмп печелейки преизбиране през ноември.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи в сряда, че 18 от 31-те членове на алианса са на път да изпълнят уговорките си да дават 2% от Брутният вътрешен продукт на групата. Европейските страни са на път да дадат 380 милиарда $ тази година, а Германия ще извърши уговорката си от 2% за първи път от Студената война.

Цифрите демонстрират трагичен растеж спрямо 2023 година, когато бяха маркирани единствено 11 Съюзниците в НАТО извършват уговорката си за 2% разноски.

„ Това е още един рекорден брой и шесткратно нарастване от 2014 година, когато единствено трима съдружници извършиха задачата “, сподели Столтенберг на конференция в сряда.

Мнозинството от членовете на НАТО ще изпълнят задачите си за разноски тази година, защото държавите-членки се борят с пот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР