По-голямата част от американците са изразходвали допълнителните спестявания, натрупани по

...
По-голямата част от американците са изразходвали допълнителните спестявания, натрупани по
Коментари Харесай

Почти всички американци през 2024 година ще са по-зле финансово, отколкото преди пандемията

По-голямата част от американците са изразходвали спомагателните спестявания, насъбрани по време на Ковид пандемията.

JPMorgan предвижда , че през идващите месеци финансовото положение на съвсем всички евентуално ще бъде по-лошо спрямо 2019 година

Според Марко Коланович, водещ борсов пълководец на банката, почти 80% от потребителите – представляващи към две трети от разноските – са изчерпали всички спестявания, които са натрупали по време на рестриктивните мерки.

Коланович загатна, че е евентуално единствено 1% от потребителите с най-високи приходи да видят усъвършенстване на финансовото си положение след пандемията. Тази оценка се основава на все по-честите признаци на пропуснати заплащания по кредитни карти и заеми за коли, както и на увеличението на броя на подадените молби за оповестяване в неплатежоспособност по глава 11.

Прогнозите на JPMorgan сочат, че до юни 2024 година съвсем всички групи по приходи, като се изключи горния 1%, ще имат по-малко поправени по отношение на инфлацията ликвидни активи, в сравнение с през март 2020 година По-рано банката пресметна, че непотребните спестявания са достигнали своя връх от $2.1 трилиона през август 2021 година заради държавните стимулиращи чекове. Към октомври тази сума е намаляла доста до под $148 милиарда, съгласно изчисленията на компанията.

Стратезите на JPMorgan акцентираха голям брой провокации пред потребителите, като по-строгите условия за кредитиране, повишението на лихвените проценти, приключването на обвързваните с Ковид стратегии за облекчения, намаляващите спестявания и по-високата от междинната инфлация през идващите години.

Bank of America също означи характерните финансови провокации, пред които са изправени възрастните хора на хилядолетието. Тази демографска група, родена през 80-те години на предишния век и имаща доста въздействие върху стопанската система, се сблъска както с финансовата рецесия от 2008 година, по този начин и с неотдавнашната пандемия по време на решаващите години на работа.

Тези стопански компликации, съчетани с възходящите разноски за грижи за децата и непрекъснатата инфлация, направиха предизвикателство за тази група да купува жилища, да икономисва за пенсиониране и да ръководи удобно разноските си.

По отношение на жилищния пазар JPMorgan означи, че въпреки понастоящем да няма доста доказателства за необятно публикувани недостатъци, пазарът остава значително в застой заради високите разноски по заемите.

Коланович означи, че въпреки към момента да няма основни забавяния на заплащанията по ипотечните заеми заради фиксирането на по-ниски лихвени проценти от страна на потребителите, продажбите на съществуващи жилища са намалели доста и към момента има остатък от почти $6.5 трилиона в задължения за търговски недвижими парцели, които съставляват евентуален проблем.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР