По-голяма част от дрехите ми шиеше мама. Така почти до

...
По-голяма част от дрехите ми шиеше мама. Така почти до
Коментари Харесай

Как да си ушием възглавница

По-голяма част от облеклата ми шиеше мама. Така съвсем до тинейджърските ми години. Винаги бях кипра. То панталони, то рокли, поли, костюмчета, с апликацийки, с панделки, та даже и рисувани по моя концепция. Помагах във " ваденето " на кройки, разпаряне, тропоски, само че не участвах в самото шиене. Но в час по Трудово образование бях ушила една пола (Чудя се дали към момента има сходен предмет и какво се прави в случай че има?) Отплеснах се.

Та като цяло постоянно ми е харесвала концепцията с шиенето.
Преди време взех решение да опитам изобразяване с текстилна багра и по този начин се родиха няколко драсканици, които чакаха комфортен миг да се трансфорат във възглавници. Бях взела една доста остаряла машина, макар предизвестието, че не работи доста добре. Все отново трябваше да знам, дали няма да се окаже еднодневно предпочитание. С много нерви уших първата възглавничка. Машината правеше 5 боцкам и 5 пропускаше. Това ускори желанието за нова машина. От седмица и нейното съществуване. Като виждам имам да упражнявам много над прави тигели, само че допускам практиката почиства това. Та в случай че видите криви тигели, апелирам затворете очи.:))

Реших да ви покажа по какъв начин направих декоративни възглавнички с драсканиците ми за текстил. Едната " Пилешка чорба за душата " стои в кухнята, а другата " Маковете " в спалнята. За по-нагледно съм снимала, в случай че нещо в текста не излиза наяве вижте фотосите в албума.

Лицето на възглавницата (с Маковете) ми е с размер 51,5 см на 36,5 см. Другата " Пилешка чорба за душата " я направих по-малка, в случай че желаете такава намалете пропорциите на сантиметрите.

За вътрешен плик, можете да изберете някакъв по на ниска цена плат, аз персонално открих понижен за 2 лева кв.м. Нужни са две части с размер 52 на 36 см. Зашиваме плика от всички страни, като оставяме към педя незащито място. През тази дупка обръщаме плика от лицевата страна, изглаждаме го с ютияи напълваме с заряд.
От магазинче, в което продават и шият по поръчка спално долни дрехи си закупих " Антибактериално екологично влакно за пълнене ", само че допускам можем да употребяваме всевъзможен заряд, даже подобен от остаряла възглавница. След това зашиваме дупката на ръка или с машина - тази калъфка е от вътрешната страната, тъй че няма значение.

За външната калъфка са ни нужни с изключение на лицето на възглавницата (51,5/36,5) и две части, които ще играят ролята на тил на калъфката. Едно с размер 39 на 36,5 и едно с размер 28 на 36,5 см. Всяко от частите подгъваме (от страната с височина 36,5 см) 2 пъти (с дебелина 1 см.) При всяко подгъване е добре да изглаждаме с ютия. Зашиваме.

Обръщаме лицето на възглавницата с илюстрацията към нас, първо слагаме парчето за тил с по-голяма дължина, а след това това с по-малка. Ръбът на подгъва по височина 36,5 см) гледа към нас. Захващаме частите плат с игли или огромни ръчни бодове (тропоска). Минаваме с тегел от всички страни на правоъгълника. Обръщаме калъфката и я изглаждаме добре. Вътре слагаме вътрешния плик с заряд.
Това е.:)


Какво би трябвало да знаем за текстилните бои за изобразяване.

Има такива за тъмна и светла основа. Тези за тъмна са подобаваща за платове, които са тъмни, по този начин рисунката ни не прозира. Платът, върху който рисуваме, е добре да да бъде от естествена материя /памук, лен/ или най-малко с доста малко изкуствени влакна в нея. За да се резервира цветът след пране, е нужно рисунката да бъде закрепена с ютия или във фурна. Освен за тъмна и светла основа, има и бои с 3D, брокатен, железен резултат.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР